Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Genesis G70

4.872 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2018)

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης έγινε το λανσάρισμα του νέου κορεάτικου σπορ σεντάν, Genesis G70.

Η Genesis, το premium παρακλάδι της Hyundai, παρουσίασε στη Νέα Υόρκη το νέο G70, που θα αποτελέσει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της μάρκας, το αντίπαλον δέος της BMW Σειρά 3, του Audi A4 και της Mercedes C-Class στην αμερικάνικη αγορά.

Το νέο G70 της Genesis θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το G80, όντας διαθέσιμο για το καταναλωτικό κοινό με τρεις κινητήρες. Αναλυτικότερα, το νέο G70 θα προσφέρεται με τον V6 twin-turbo χωρητικότητας 3,3 λίτρων με 370 άλογα, που έρχεται ως δάνειο από το Kia Stinger, τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με ισχύ 258 ίππων και turbo diesel 2,2 λίτρων με απόδοση 204 ίππων. Τα σύνολα θα ολοκληρώνονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με το 8άρι αυτόματο με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση με τον V6 κινητήρα θα προσφέρεται με στάνταρ την κίνηση στους πίσω τροχούς, ωστόσο προαιρετικά θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης ΑWD. Επιπλέον, στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο θα υπάρχει και λειτουργία launch control.
  

Σε ότι αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό η διαμαντέ εξαγωνική γρίλια συνδυάζεται με τον νέο αεροδυναμικό προφυλακτήρα και τους φρέσκιας σχεδίασης προβολείς, που στο εσωτερικό τους ενσωματώνονται τα LED φώτα ημέρας. Από εκεί και πέρα τα βλέματα πέφτουν στις νευρώσεις του καπό και τους έντονους ώμους που σχηματίζουν ένα μυώδες σύνολο, ενώ πηγαίνοντας προς τα πίσω παρατηρούμε τις δυναμικές γραμμές που παίρνουν θέση στο πάνω και το κάτω μέρος των θυρών, όπως επίσης και τις φιμέ ζάντες αλουμινίου που τονίζουν την σπορ εικόνα και φιλοξενούν στο εσωτερικό τους τα μεγάλα φρένα της Brembo -τετραπίστονα εμπρός, διπίστονα πίσω-. 
 
Η καμπίνα του G70 δίνει έμφαση στον οδηγό, με την κονσόλα να είναι κεκλιμένη προς εκείνον, τονίζοντας παράλληλα την εργονομία. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής του συστήματος infotainment, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το τριάκτινο τιμόνι, το οποίο διακοσμείται από το έμβλημα της φίρμας στο κέντρο και κρύβει επιμελώς τα paddles αλλαγής ταχυτήτων. Έπειτα, ο σπορ χαρακτήρας του σεντάν της Genesis εμπλουτίζεται με τα ημι-μπάκετ, επενδεδυμένα με δέρμα καθίσματα με κυψελοειδείς εμφανείς ραφές, όπως επίσης και από τις ενθέσεις αλουμινίου σε πολλά σημεία (πάνελ στις πόρτες, χερούλια, διακοσμητική φάσα στο ταμπλό, κονσόλα ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες κ.α.).

Τέλος, τονίζουμε πως το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με πλήθος τεχνολογιών που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων (Forward Collision-Avoidance Assist), το σύστημα διατήρησης λωρίδας (Lane Keep Assist), το σύστημα τυφλού σημείου (Blind Spot Assist) κ.ο.κ. με την εταιρεία να ενημερώνει πως στόχος της ήταν να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα ασφαλείας, που θα βοηθήσουν τον οδηγό κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων του.

Το εμπορικό ντεμπούτο του μοντέλου στην αμερικάνικη αγορά, για την οποία και προορίζεται, αναμένεται εντός του ερχόμενου καλοκαιριού, με την χρωματική παλέττα του G70 να απαρτίζεται από οκτώ νέες αποχρώσεις (Victoria Black, Casablanca White, Himalayan Grey, Santiago Silver, Adriatic Blue, Mallorca Blue, Havana Red και Siberian Ice).

Autotriti.gr
VW