Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Renault 5: Το απίστευτο αξεσουάρ που θα βρεις στην καμπίνα του

9.158 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2024)
Νέο Renault 5: Το απίστευτο αξεσουάρ που θα βρεις στην καμπίνα του
5 Φωτογραφίες »

- Ήρθε με ρετρό σχεδίαση και τραβάει τα βλέμματα
- Με θήκη για… γαλλικές μπαγκέτες στην καμπίνα
- Λεβιές «θήκη κραγιόν» που αλλάζει καλύμματα

Ήρθε με ρετρό σχεδίαση και τραβάει τα βλέμματα

Με σχεδίαση που θυμίζει το παρελθόν αλλά τεχνολογία απευθείας από το μέλλον, το νέο Renault 5 παρουσιάστηκε επίσημα και ήδη σχολιάζεται ποικιλοτρόπως. Ηλεκτρικό, με έως 150 ίππους και αυτονομία έως 400 χλμ., το νέο «5» δεν βασίζεται μόνο στην τεχνολογία του για να κάνει τη διαφορά, μιας και έχει τόσο τη σχεδίαση όσο και κάποιες μοναδικές πινελιές εξωτερικά αλλά και εντός της καμπίνας.

Με θήκη για… γαλλικές μπαγκέτες στην καμπίνα

Πολλοί από εσάς ίσως γνωρίζετε πως οι Γάλλοι φημίζονται για τις… μπαγκέτες και την αγάπη τους για αυτές. Η «γαλλική μπαγκέτα» άλλωστε αποτελεί την πλήρη ονομασία αυτού του τύπου ψωμιού. Και κάθε «Γάλλος» που σέβεται τον εαυτό του, ψωνίζει καθημερινά τις μπαγκέτες του και σίγουρα δε θέλει ψίχουλα ή αλεύρια στα πατάκια ή τα καθίσματα του αγαπημένου του 5αριού!

Σκεπτόμενοι το παραπάνω στερεότυπο οι σχεδιαστές του μοντέλου αποφάσισαν να τοποθετήσουν ένα ψάθινο καλάθι για μπαγκέτες στη δεξιά πλευρά της κεντρικής κονσόλας, μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Μάλιστα το καλάθι σχεδίασε επαγγελματίας κατασκευάστρια χειροποίητων ψάθινων καλαθιών.


O λεβιές ταχύτητας στο τιμόνι μπορεί να αλλάξει εύκολα πρόσοψη.
5 Φωτογραφίες »

O λεβιές ταχύτητας στο τιμόνι μπορεί να αλλάξει εύκολα πρόσοψη.

Λεβιές «θήκη κραγιόν» που αλλάζει καλύμματα

Εκτός από την ιδιαίτερη «ψωμιέρα» όμως, το νέο Renault 5 έχει και άλλα ενδιαφέροντα αξεσουάρ στο εσωτερικό του. Ένα από αυτά ο λεβιές ταχυτήτων που βρίσκεται στο τιμόνι και η άκρη του θυμίζει θήκη κραγιόν. Μάλιστα ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει την πρόσοψη του λεβιέ με κάποια άλλη του γούστου του, με μια μυτερή άκρη (πχ. καρφίτσα) όπως γίνεται πλέον και με τις sim στα smartphones.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, θα βρει κανείς περισσότερα από 100 αξεσουάρ εξατομίκευσης τόσο στην καμπίνα όσο και εξωτερικά. Για παράδειγμα μπορείς να επιλέξεις μεταξύ διαφόρων 3D-printed καλυμμάτων για την κεντρική κονσόλα, ή να φτιάξεις το δικό σου.

Εξωτερικά έχουμε απ΄όλα, φώτα που σου «κλείνουν το μάτι» όταν ξεκλειδώνεις , οθόνη πάνω στο καπώ που δείχνει το επίπεδο της μπαταρίας κατά τη φόρτιση, γαλλική σημαία μέσα στους προβολείς, καπάκια στις ζάντες με το σήμα του μοντέλου (υπάρχει και η επιλογή του ρόμβου της Renault).

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL