Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Koenigsegg Agera RS έγινε το ταχύτερο όχημα με άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους.

Το σουηδικό hypercar, στις δύο διαδρομές (εμπρός – πίσω) που απαιτούν οι κανονισμοί του Guinness, κατάφερε να πιάσει μέση ταχύτητα 447,0 χλμ./ώρα (277,9 μίλια/ώρα),

Στο τιμόνι της Koenigsegg Agera RS έκατσε ο οδηγός δοκιμών της εταιρείας Niklas Lilja.

Το θέμα είναι πόσο θα παραμείνει στην κορυφή. Βλέπετε, η Bugatti Chiron θα επιχειρήσει του χρόνου να πάρει το ρεκόρ στα «χέρια» της, ενώ και το ολοκαίνουργιο Hennessey Venom F5 των 1.600 ίππων, υπόσχεται τελική ταχύτητα 484 χλμ./ώρα.

Νέο ρεκόρ ταχύτητας από το Koenigsegg Agera RS

3.960 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2017)

Το Koenigsegg Agera RS δεν είναι πλέον μόνο το πιο γρήγορο στο 0-400-0 χλμ./ώρα, αλλά γενικώς… Βλέπετε, το σουηδικό hypercar διέλυσε το ρεκόρ της Bugatti Veyron Super Sport και πιάνοντας ταχύτητα 447 χλμ./ώρα, έγινε αυτό το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου.

Αφού διέλυσε το ρεκόρ της Chiron στο 0-400-0 χλμ./ώρα πριν από έναν περίπου μήνα, η Koenigsegg επιστρέφει έχοντας βάλει στο μάτι ένα ακόμα πιο σημαντικό ρεκόρ της Bugatti. Στόχος αυτή τη φορά ήταν το Agera RS να πάρει το ρεκόρ από την Veyron Super Sport και να γίνει αυτό το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής του κόσμου.
 
Η επίδοση που έπρεπε να σπάσει η σουηδική εταιρεία ήταν τα 431 χλμ./ώρα που είχε πιάσει η Bugatti το 2010, στα χέρια του Pierre Henri Raphanel. Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι της φίρμας μαζεύτηκαν εχθές στο Pahrump της Νεβάδα των Η.Π.Α. Στο τιμόνι της Koenigsegg Agera RS έκατσε ο οδηγός δοκιμών της εταιρείας Niklas Lilja.
   
Κάπως έτσι (περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε προσεχώς) το Koenigsegg Agera RS έγινε το ταχύτερο όχημα με άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους. Το σουηδικό hypercar, στις δύο διαδρομές (εμπρός – πίσω) που απαιτούν οι κανονισμοί του Guinness, κατάφερε να πιάσει μέση ταχύτητα 447,0 χλμ./ώρα (277,9 μίλια/ώρα), σύμφωνα με τις μετρήσεις της Racelogic που ήταν υπεύθυνη για την καταγραφή του γεγονότος.
 
Οπότε πλέον υπάρχει νέο «αφεντικό», αλλά το θέμα είναι πόσο θα παραμείνει στην κορυφή. Βλέπετε, η Bugatti Chiron θα επιχειρήσει του χρόνου να πάρει το ρεκόρ στα «χέρια» της, ενώ και το ολοκαίνουργιο Hennessey Venom F5 των 1.600 ίππων, υπόσχεται τελική ταχύτητα 484 χλμ./ώρα. Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως το Koenigsegg Agera RS διαθέτει έναν 5λιτρο biturbo V8 κινητήρα που αποδίδει 1.360 ίππους και 1.371 Nm ροπής, ενώ το βάρος του είναι μόλις στα 1.295 κιλά.

Hyundai
NISSAN