Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νιου Τζέρσεϊ: Τέλος τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel το 2035!

Νιου Τζέρσεϊ: Τέλος τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel το 2035!

2.665 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2023)

- Το 2035 θα απαγορευτεί η πώληση νέων αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης και diesel
- Θα πωλούνται μόνο μεταχειρισμένα θερμικά εντός της Πολιτείας
- «Δεν σκέφτεστε τους ανθρώπους με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα» λένε οι διαφωνούντες
- Το 2035 έρχεται το τέλος τους και στην ΕΕ

Το 2035 θα απαγορευτεί η πώληση νέων αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης και diesel

Το Νιου Τζέρσεϊ γίνεται μια ακόμη πολιτεία των ΗΠΑ που ανακοινώνει πως από το 2035 θα απαγορεύσει την πώληση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβαλλοντικής προστασίας της Πολιτείας θα καταθέσει σύντομα το νόμο «Advanced Clean Cars II» αυτή την εβδομάδα, ο οποίος αναφέρει πως από το 2027 θα πρέπει να αρχίσει να περιορίζεται ο αριθμός των νέων θερμικών οχημάτων που πωλούνται στην Πολιτεία σταδιακά μέχρι το 2035, όταν και θα πρέπει να πωλούνται μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Ο νέος νόμος θα θέσει επίσης πιο αυστηρά όρια στις εκπομπές ρύπων για τα θερμικά οχήματα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις κοινότητες του Νιου Τζέρσεϊ.

Θα πωλούνται μόνο μεταχειρισμένα θερμικά εντός της Πολιτείας

Το Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος δηλώνει ότι δεν θα απαγορεύσει την ιδιοκτησία οχημάτων με μοτέρ βενζίνης και diesel ούτε θα αναγκάσει τους καταναλωτές να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα. Πράγματι, οι καταναλωτές θα εξακολουθούν να μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel και θα τους επιτρέπεται να αγοράζουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από αλλού και να τα μεταφέρουν στην πολιτεία εάν αυτά πληρούν τα αυστηρά όρια που θα έχουν τεθεί σε εκπομπές ρύπων.

«Δεν σκέφτεστε τους ανθρώπους με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα» λένε οι διαφωνούντες

Οι περιβαλλοντικές ομάδες έχουν υποστηρίξει την κίνηση αυτή, αλλά ο Ray Cantor, ένα στέλεχος της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας του Νιου Τζέρσεϊ, άσκησε κριτική στην απόφαση αυτή λέγοντας: «Αυτή η απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης και diesel τόσο γρήγορα δεν λαμβάνει υπόψη το κόστος ή το αν αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.Δεν λαμβάνει υπόψη την έλλειψη των υποδομών. Αγνοεί την επιλογή των καταναλωτών. Δεν λαμβάνει υπόψη τους κατοίκους του Νιου Τζέρσεϊ, ειδικά τις οικογένειες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα».

Το 2035 έρχεται το τέλος τους και στην ΕΕ

Θυμίζουμε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει συμφωνηθεί πως η πώληση καινούριων αυτοκινήτων με μοτέρ εσωτερικής καύσης θα απαγορευτεί επίσης το 2035, με εξαίρεση τα αυτοκίνητα που θα μπορούν να κινηθούν με συνθετικά καύσιμα. Τα e-fuels παράγονται με τη σύνθεση των δεσμευμένων εκπομπών CO2 και του υδρογόνου που δημιουργείται με χρήση ανανεώσιμης ενέργειας ή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς CO2. Τα καύσιμα απελευθερώνουν CO2 στην ατμόσφαιρα όταν καίγονται σε έναν κινητήρα, όμως με τα e-fuels, οι εκπομπές εξισορροπούνται με την ποσότητα που αφαιρείται από την ατμόσφαιρα για την παραγωγή του καυσίμου, καθιστώντας το ουδέτερο συνολικά.

Hyundai
OPEL