Nissan: Αποκάλυψε τη γραμμή παραγωγής για μπαταρίες στερεάς κατάστασης

2.375 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2024)
Nissan: Αποκάλυψε τη γραμμή παραγωγής για μπαταρίες στερεάς κατάστασης
5 Φωτογραφίες »

- Πρώτες εικόνες από τη νέα γραμμή παραγωγής.
- Μεγαλύτερη αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση από τις λιθίου οι στερεάς κατάστασης.
- 19 νέα ηλεκτρικά έως το 2030.
- Μόνο ηλεκτρικά τα Nissan στην Ευρώπη.

Πρώτες εικόνες από τη νέα γραμμή παραγωγής

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την πιλοτική γραμμή παραγωγής για μπαταρίες στερεάς κατάστασης, οι οποίες αναμένεται να εξοπλίσουν τα επερχόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Η νέα γραμμή παραγωγής, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή, εδρεύει στο εργοστάσιο, στην πόλη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και ουσιαστικά αποτελεί ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα της μάρκας στην πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας, όπως έχει ανακοινώσει.

Μεγαλύτερη αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση από τις λιθίου οι στερεάς κατάστασης

Εκτός από τις πρώτες εικόνες της πιλοτικής γραμμής παραγωγής όπου θα παράγονται οι νέας τεχνολογίας μπαταρίες στερεάς κατάστασης, η Nissan δεν μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αναφέρει ωστόσο πως οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης έχουν τη δυνατότητα για ενεργειακή πυκνότητα περίπου διπλάσια από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, απαιτούν σημαντικά μικρότερο χρόνο φόρτισης και έχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής, εξαιτίας των υλικών που χρησιμοποιούνται. Η Nissan σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μπαταρίες στερεάς κατάστασης σε μια ευρεία γκάμα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Pick-up, καθιστώντας τα ηλεκτρικά της πιο ανταγωνιστικά.

19 νέα ηλεκτρικά έως το 2030

Από κει και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως η νέα γραμμή παραγωγής έρχεται ως μέρος του προγράμματος «Nissan Ambition 2030». Μεταξύ άλλων, το μακροπρόθεσμο πλάνο της ιαπωνικής φίρμας προϋποθέτει το λανσάρισμα 27 ηλεκτροκίνητων Nissan- Infiniti έως το 2030, εκ των οποίων τα 19 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν τρία από τα αμιγώς ηλεκτρικά θα είναι τα νέα Juke και Qashqai, αλλά και το LEAF τρίτης γενιάς.

Μόνο ηλεκτρικά τα Nissan στην Ευρώπη

Κλείνοντας να θυμίσουμε πως η Nissan έχει επιβεβαιώσει πως πλέον θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, πριν σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη «γηραιά ήπειρο» από το 2030.  

ford
NISSAN