ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ντεμπούτο για το BYD Sealion 7 στην Ευρώπη

1.172 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2024)
Ντεμπούτο για το BYD Sealion 7 στην Ευρώπη
6 Φωτογραφίες »

- Αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού
- Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα φτάνει έως και τους 530 ίππους
- Έχει αρκετές ομοιότητες με τα Seal και Dolphin σε εμφάνιση
- Η τιμή του είναι ακόμα άγνωστη

Αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού

Η BYD εισάγει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα ακόμα μοντέλο μετά τα Seal και Dolphin, με το όνομα Sealion 7. To νέο μοντέλο της κινέζικης εταιρείας πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Μάλιστα, θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί στο εργοστάσιό της μάρκας στην Ουγγαρία, σε μια προσπάθεια των Κινέζων να αποφύγουν τους δασμούς που έχει ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ηλετρικά που εισάγονται από την Κίνα στην «Γηραιά Ήπειρο».

Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα φτάνει έως και τους 530 ίππους

Η μάρκα επί του παρόντος δεν έχει ανακοινώσει τα κινητήρια σύνολα στα οποία θα διατεθεί το Sealion 7 στην Ευρώπη. Ωστόσο, η κινέζικη εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα μπορεί να φορτίσει με ισχύ μέχρι και τα 230 kW. Σε άλλες αγορές όπως η Κίνα, το Sealion 7 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μια με μπαταρία 71,8 kWh και μια με 80,6 kWh.  Η μικρή μπαταρία δίνει αυτονομία 546 χλμ. ενώ η μεγαλύτερη των 80,6kWh καταφέρνει με ένα γέμισμα τα 611 χλμ. Τέλος, όσον αφορά τα μοτέρ η BYD προσφέρει το Sealion 7 σε τρείς επιλογές, δύο εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια έκδοση με δύο. Οι  εκδόσεις με το ένα μοτέρ, διαθέτουν ισχύ 230 και 312 ίππων, ενώ η τερακίνητη έκδοση με τα δύο μοτέρ φτάνει τους 530 ίππους και κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Έχει αρκετές ομοιότητες με τα Seal και Dolphin σε εμφάνιση

Εμφανισιακά, το νέο Sealion 7 υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας και μοιάζει αρκετά, τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό με το hatchback Dolphin και το sedan Seal. Το νέο ηλεκτρικό SUV της BYD έχει μήκος 4.830 χλστ., κυρτή οροφή, μυτερή μάσκα με μεγάλους αεραγωγούς, ενώ τα φώτα του είναι λεπτά και «αιχμηρά». Στο πίσω μέρος τραβάει την προσοχή η ενιαία LED μπάρα, αλλά και η σπορτιφ αεροτομή στο τέλος της οροφής. Στο σαλόνι του BYD Sealion 7, highlight είναι η οθόνη αφής μεγέθους 15,6 ιντσών για το infotainment, ενώ πέρα από αυτό εξοπλίζεται με δύο ασύρματους φορτιστές για smartphone και πολυλειτουργικό τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος.  

Η τιμή του είναι ακόμα άγνωστη

Η BYD δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου, αλλά ουτε και τις χώρες στις οποίες θα το διαθέσει. Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε προσεχώς.

Autotriti.gr
NISSAN