Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τη επίσημη αποκάλυψη της Ferrari FXX- K Evo έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο η ιταλική φίρμα.

Η νέα Ferrari θα μπορεί να οδηγηθεί μόνο σε πίστα.

H νέα Ferrari FXX K Evo έρχεται με ένα νέο τιμόνι, το οποίο έχει ενσωματωμένα τα paddles για τις αλλαγές των ταχυτήτων.

Tο μοντέλο φέρει ένα V12 κινητήρα που παράγει 860 ίππους και 750 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει ακόμα 190 ίππους.

Ντεμπούτο της FXX- K Evo

2.363 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2017)

Τη επίσημη αποκάλυψη της Ferrari FXX- K Evo έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο η ιταλική φίρμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Finali Mondiali στο Mugello Circuit στην Ιταλία.

Ακολουθώντας τα βήματα των FXX Evo και 599 XX Evo, το νέο μοντέλο από το Maranello θα είναι συμβατό με τις υπάρχουσες 40 μονάδες της FXX K, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρεται ως ένα μοντέλο εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής πόσες μονάδες θα κατασκευαστούν.
 
Η νέα Ferrari η οποία θα μπορεί να οδηγηθεί μόνο σε πίστα, έχει ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο, που διαθέτει πίσω αεροτομή η οποία αποτελείται από δύο φέτες και υποστηρίζεται από δυο πλαϊνά και ένα κεντρικό πτερύγιο. Όλες οι αλλαγές που έγιναν στο εξωτερικό για την ενίσχυση της αεροδυναμικής, η οποία βελτιώνει τις κάθετες δυνάμεις που δέχεται το αυτοκίνητο κατά 23% σε σύγκριση με την FXX K, είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από ένα χρόνο δουλειάς.
 
Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, εκτός από την πίσω αεροτομή που προαναφέραμε χρειάστηκε να αναθεωρηθούν και οι δύο προφυλακτήρες, ώστε να κάνουν το αμάξωμα πιο αεροδυναμικό, ενώ μικρές αλλαγές υπάρχουν και στο σύστημα ανάρτησης. Παρά τις αλλαγές στο εξωτερικό, το βάρος του αυτοκινήτου σε σχέση με την FXX K (1,165  κιλά) δεν έχει αυξηθεί, ίσα ίσα που έχει μειωθεί χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε το ακριβές βάρος.
Σε ότι αφορά το εσωτερικό η νέα Ferrari FXX K Evo έρχεται με ένα νέο τιμόνι, το οποίο έχει ενσωματωμένα τα paddles για τις αλλαγές των ταχυτήτων, ενώ από εκεί μπορεί να γίνει και η διαχείριση του συστήματος KERS, ενώ έχει εγκατασταθεί και μία οθόνη 6,5 ιντσών.
 
Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα το μοντέλο φέρει ένα V12 κινητήρα που παράγει 860 ίππους και 750 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει ακόμα 190 ίππους, με τη συνδυαστική δύναμη να ανέρχεται στους 1.050 ίππους και στα 900 Nm ροπής.
 
Η ισχύς διοχετεύεται στους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων F1 επτά σχέσεων με διπλό συμπλέκτη, ενώ υπάρχει επιπλέον ένα ισχυρό κεραμικό σύστημα πέδησης Brembo και στους δύο άξονες, με τον μπροστά άξονα έχει φέρει ζάντες 19 ιντσών και τον πίσω τροχούς 20 ιντσών.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το πακέτο Evo θα είναι διαθέσιμο και για τους ιδιοκτήτες των Ferrari FXX-K.

Hyundai
Citroen