Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Ο Neuville νικητής στο Βέλγιο

3.477 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2021)

Ο Thierry Neuville με i20 πήρε την πρώτη του νίκη φέτος και η Hyundai μείωσε την διαφορά από την Toyota στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Αγώνας-κλειδί το Rally Aκρόπολις.

Ο Thierry Neuville πήρε την πρώτη του νίκη φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον αγώνα της χώρας του. Ο Βέλγος προηγούταν σχεδόν από την αρχή μέχρι το τέλος και ο μόνος οδηγός που μπόρεσε κάποια στιγμή να τον ανησυχήσει ήταν ο ομόσταυλός του Craig Breen. Οι δύο οδηγοί της Hyundai σημείωσαν ένα άνετο 1-2 μετά από τρείς μέρες και σχεδόν 300 χιλιόμετρα δράσης στους στενούς αγροτικούς δρόμους της Φλάνδρας και στην πίστα του Spa-Francorchamps.


Η κατάταξη.

Η κατάταξη.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η πρώτη νίκη του Neuville φέτος αναζωογονεί τις ελπίδες του Βέλγου για τον τίτλο καθώς τον φέρνει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Elfyn Evans. Οι Neuville, Breen και Ott Tänak κέρδισαν τις 15 από τις 20 διαδρομές για τη Hyundai Motorsport, κάτι που έδωσε την δυνατότητα στους Κορεάτες να μειώσουν την απόσταση από την Τοyota στην βαθμολογία των Κατασκευαστών στους 41 βαθμούς.

Ο Breen, για τον οποίο αυτή ήταν μόνο η δεύτερη εμφάνιση του σε ασφάλτινο αγώνα με i20 World Rally Car, ανέβηκε στο δεύτερο υψηλότερο σκαλί στο πόντιουμ. Ο Kalle Rovanperä με Toyota Yaris τερμάτισε τρίτος, μετά από σκληρή μάχη με τους Evans και Sébastien Ogier. Οι ελπίδες του Ogier για μια θέση στο βάθρο τερματίστηκαν μετά από ένα πρόβλημα με το ελαστικό του το πρωί της Κυριακής. Ο Γάλλος επέκτεινε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα οδηγών στους 38 βαθμούς με τέσσερις γύρους να απομένουν, αν και τερμάτισε 6,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans. Ο Tänak κατετάγη έκτος, χάνοντας αρκετές θέσεις μετά από ένα πρόβλημα στο ελαστικό του το πρωί του Σαββάτου.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
VW