Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Tο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Battista θα προέρχεται από τη Rimac και θα έχει την ισχύ 1.900 ίππων και 2.300 Nm ροπής.

Ο Nick Heidfeld τέσταρε το Pininfarina Battista (+vid)

1.776 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2021)

Στα χέρια του πρώην πιλότου της Formula 1 και της Formula E, Nick Heidfeld πέρασε το Pininfarina Battista, με τον Γερμανό οδηγό να βάζει και αυτός το χέρι του στην εξέλιξη του ηλεκτρικού supercar.

Έχοντας στην πλάτη του 12 χρόνια παρουσίας στην Formula 1, αλλά και εμπειρία από το αντίστοιχο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά μονοθέσια, τη Formula E, o Nick Heidfeld είναι ίσως ένας από τους ιδανικούς ανθρώπους για να βοηθήσουν στην εξέλιξη του Pininfarina Battista. Μάλιστα πρόσφατα είχε την ευκαιρία να το δοκιμάσει και στην πίστα του Nardo Technical Center της Ιταλίας, όπου πολλά από τα στιγμιότυπα των δοκιμών καταγράφηκαν σε ένα βίντεο το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε.
 
Μιλώντας για τα συμπεράσματα που έβγαλε από την οδήγηση του ηλεκτρικού supercar, ο Heidfeld ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν πραγματικά ξεχωριστό που βίωσα το Battista στην πίστα για πρώτη φορά. Με το πρωτότυπο σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης το δοκιμάζουμε με περίπου το 80 τοις εκατό της πιθανής ισχύος και η επιτάχυνση ακόμα και τώρα είναι τρομερή».
 
Από δω και στο εξής η μάρκα αναμένεται να δοκιμάσει εννέα πρωτότυπα στο δρόμο, αλλά και σε άλλες πίστες προκειμένου να τελειοποιηθούν οι ρυθμίσεις. Θυμίζουμε πως το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Battista θα προέρχεται από τη Rimac και θα έχει την ισχύ 1.900 ίππων και 2.300 Nm ροπής. Κατά την παρουσίαση του μοντέλου είχε αναφερθεί πως το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνονταν σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ανέρχονταν πάνω από τα 350 χλμ./ώρα.
 

FORD
EPEKTASI EGGYHSHS