ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που οδηγείς 10 χλμ. πάνω στη θάλασσα

1.208 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2024)
Ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που οδηγείς 10 χλμ. πάνω στη θάλασσα
3 Φωτογραφίες »

- Μπορείς να οδηγήσεις σε έναν δρόμο που κόβει το νερό στη μέση
- Βρίσκεται κοντά στην Αρτα και ενώνει τη στεριά με ένα νησί
- Από τη μια μεριά έχεις τον Αμβρακικό Κόλπο και από την άλλη λιμνοθάλασσα
- Το νησί έχει λιγότερους από 170 κατοίκους, αλλά μπορείς να βρεις τα πάντα

Μπορείς να οδηγήσεις σε έναν δρόμο που κόβει το νερό στη μέση

Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί σε ιδιαίτερες διαδρομές της Ελλάδας. Από δρόμους που περνάνε κάτω από το νερό, έως την ψηλότερη ασφαλτοστρωμένη διαδρομή. Η συγκεκριμένη όμως έχει το δικό της μοναδικό στοιχείο, καθώς πρόκειται για έναν δρόμο που βρίσκεται «πάνω» στο νερό και έχει μήκος 10 χιλιομέτρων.

Βρίσκεται κοντά στην Αρτα και ενώνει τη στεριά με ένα νησί

Η μαγική αυτή διαδρομή βρίσκεται περίπου μισή ώρα νότια της Αρτας και οδηγεί στην Κορωνησία, ένα μικρό νησάκι μέσα στον Αμβρακικό Κόλπο. Ο προορισμός μπορεί να είναι άγνωστος σε πολλούς, ωστόσο η φυσική ομορφιά του σημείου θα κερδίσει και τους πλέον απαιτητικούς.


Η διαδρομή οδηγεί στην Κορωνησία.
3 Φωτογραφίες »

Η διαδρομή οδηγεί στην Κορωνησία.

Από τη μια μεριά έχεις τον Αμβρακικό Κόλπο και από την άλλη λιμνοθάλασσα

Για να βρεθείς στην Κορωνησία, πρέπει να πας στην πόλη της Αρτας και στη συνέχεια να ακολουθήσεις την Επαρχιακή Οδό Αρτας-Σαλαώρας, κατευθυνόμενος προς τον Αμβρακικό Κόλπο. Μετά από περίπου 15 χιλιόμετρα θα προσέξεις ότι κινείσαι σε έναν δρόμο διπλής κατεύθυνσης που και από τις δύο μεριές του περιβάλλεται από νερό. Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή της διαδρομής ο δρόμος περνά μέσα από τις λιμνοθάλασσες Τσουκάλιου και Λογαρού, τις οποίες και χωρίζει. Συνεχίζοντας, θα βρεις στο δεξί σου χέρι τον Αμβρακικό Κόλπο, ενώ μετά από περίπου 10 χλμ. «πάνω στο νερό» θα βρεθείς σε ένα απόμερο και πανέμορφο νησί.
 

Το νησί έχει λιγότερους από 170 κατοίκους, αλλά μπορείς να βρεις τα πάντα

Η Κορωνησία, ή αλλιώς Πέρα Νησί, είναι ένα γραφικό ψαρονήσι στη μέση του Αμβρακικού, στο οποίο μπορείς να βρεις και να φας και να μείνεις. Η διαδρομή συνεχίζει λίγα ακόμα χιλιόμετρα, πάλι με νερό και στις δύο πλευρές του δρόμου, ενώ για το τοπίο είναι ιδανικό για τους λάτρεις την φωτογραφίας.

Mercedes
BEST BUY MESAIA VANS