Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οι τιμές της Leapmotor στην Ευρώπη ζορίζουν Tesla και Dacia

(25/9/2024)
Οι τιμές της Leapmotor στην Ευρώπη ζορίζουν Tesla και Dacia

- Εν αναμονή των τιμών και για την αγορά της Ελλάδας.
- 5 χιλιάρικά φθηνότερο από το Tesla Model Y στην Ιταλία το C10.
- Ίδια τιμή αλλά με μεγαλύτερη αυτονομία από το Dacia Spring το T03.
- Η Stellantis θέλει να κατασκευάζονται στην Ευρώπη τα μοντέλα της Leapmotor.

Εν αναμονή των τιμών και για την Ελλάδα

H Leapmotor είναι μία νέα μάρκα που αναμένεται να απασχολήσει άμεσα την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς μέσω της Italian Motion (θυγατρική των Autohellas και Samelet), θα προσφέρει το αυτοκίνητο πόλης Τ03 και το οικογενειακό SUV, C10. Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της τιμολόγησης των δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων, η κινεζική μάρκα γνωστοποίησε τις τιμές τους για την ιταλική αγορά, οι οποίες είναι χαμηλότερες από μάρκες που ανταγωνίζεται, όπως για παράδειγμα η Tesla και η Dacia.

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες τιμές στην Ιταλία

Στη γειτονική χώρα λοιπόν, τα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν επίσημα στις 23 Σεπτεμβρίου, με το C10 να ξεκινά από τις 36.400 ευρώ και το T03 από 18.900 ευρώ. Μάλιστα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το C10 θα προσφέρεται με έκπτωση σε τιμή 34.400 ευρώ, και το T03 από 17.900 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι τιμές δε σημαίνει ότι θα είναι ίδιες και στην αγορά της Ελλάδας, καθώς η Stellantis, η οποία φέρνει την Leapmotor στην Ευρώπη, είπε πως ενδεχομένως θα διαφέρουν σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

5 χιλιάρικά φθηνότερο από το Tesla Model Y στην Ιταλία το C10

Σε κάθε περίπτωση το κόστος απόκτησης των δύο πρώτων μοντέλων της Leapmotor στην Ιταλία είναι χαμηλότερο από μοντέλα άλλων εταιρειών τις οποίες ανταγωνίζεται. Για παράδειγμα, στην Ιταλία το κόστος απόκτησης του Tesla Model Y ξεκινά από 39.690 ευρώ στην έκδοση με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και κίνηση στους πίσω τροχούς. Ωστόσο υπερτερεί ελαφρώς από το C10 σε αυτονομία (455 χλμ. έναντι 420 χλμ. του C10), αλλά και σε ταχύτητα φόρτισης (84 kW έναντι 220 kW).

Ίδια τιμή αλλά με μεγαλύτερη αυτονομία από το Dacia Spring το T03

Ο κύριος ανταγωνιστής του T03, που έχει αυτονομία 265 χλμ. είναι το Dacia Spring, το οποίο θυμίζουμε πως κατασκευάζεται και αυτό στην Κίνα. Αυτή τη στιγμή τo Spring στην Ιταλία έχει και αυτό κόστος απόκτησης από 17.900 ευρώ, ωστόσο η αυτονομία του, σύμφωνα με τη μάρκα κυμαίνεται στα 220 χλμ.(μικτός κύκλος), ενώ το Spring υπόκειται σε πρόσθετους δασμούς, μετά την απόφαση της ΕΕ να βάλει έξτρα φορολογία σε όποια ηλεκτρικά εισάγονται στην Ευρώπη αλλά έχουν χώρα κατασκευής την Κίνα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
VW