Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε όλη την Αθήνα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε όλη την Αθήνα

4.987 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2023)

Θέσπιση ορίου ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, εντονότερη παρουσία της Τροχαίας, νέα σημεία στάθμευσης ταξί και δημιουργία κανόνων για την εφαρμογή του carsharing (διαμοιρασμός οχημάτων σε πολλούς χρήστες) είναι μερικές από τις 16 προτάσεις του Δημάρχου Αθηναίων για τη λύση του κυκλοφοριακού στο κέντρο.

Απαραίτητη η θέσπιση ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα

Στις μέρες μας, η κίνηση έχει ξεπεράσει τα προ κρίσης επίπεδα (2009-2010) και η τάση είναι σταθερά ανοδική. Έτσι, για να ανακουφιστεί σημαντικά από τον κυκλοφοριακό φόρτο η Αθήνα και ταυτόχρονα να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο Κώστας Μπακογιάννης κατέθεσε ένα πακέτο 16 προτάσεων για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Αθήνα, αλλά και την ασφάλεια πεζών και οδηγών, στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο ευρύτερος στόχος είναι να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα, προκειμένου να μπει τέλος στην ταλαιπωρία, αλλά και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα των Αθηναίων. Αυτή που ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις, για την ασφάλεια της κυκλοφορίας όλων και ιδιαίτερα των πεζών και οδηγών δικύκλων (μοτοσυκλέτες και ποδήλατα), είναι η θέσπιση ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Αθηναίων (όπως σε αρκετές πόλεις στην Ευρώπη: Παρίσι, Βρυξέλλες, κλπ.) με εξαίρεση κάποιες κεντρικές αρτηρίες, η οποία σύμφωνα με το Δήμαρχο Αθηναίων κρίνεται απαραίτητη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
VITO POSO KALO EINAI