Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο από τους Larson Design.

Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο από τους Larson Design.

Όσα ξέρουμε για το ηλεκτρικό μικρό SUV Renault 4 του 2025

3.358 Επισκέψεις στο άρθρο (29/2/2024)

- Μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Renault 4
- Με ρετρο-φουτουριστικό σχεδιασμό
- Χωρίς τα off-road στοιχεία του 4Ever Trophy concept

Μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Renault 4

Το νέο Renault 4 μικρό SUV αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του το 2025 και θα είναι «αρκετά διαφορετικό» από το Renault 5 που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Γενεύη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής των μηχανικών. Τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, Ampr Small, που είναι αρκετά ευέλικτη για να φιλοξενεί διαφορετικά μεταξόνια και μεγαλύτερα ή μικρότερα πακέτα μπαταριών. Στην ίδια πλατφόρμα αναμένονται να βασιστούν και άλλα δύο ηλεκτρικά της Renault που θα έρθουν στο μέλλον.

Με ρετρο-φουτουριστικό σχεδιασμό

Με το Renault 4, η εταιρία συνεχίζει τον ρετρό-φουτουριστικό σχεδιασμό που ακολούθησε και στο Renault 5. Το επερχόμενο μικρό SUV ωστόσο αναμένεται να είναι αρκετά ψηλότερο από το αδελφάκι του και με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. H Renault το αποκαλεί τον «Ελβετικό σουγιά» της κατηγορίας Β. Τα δύο αδελφάκια, 5 και 4, θα μοιράζονται μια high-tech ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, σύμφωνα με αναφρές. Κατά πάσα πιθανότητα το Renault 4 θα προσφέρει τις ίδιες επιλογές σε ότι αφορά τους ηλεκτροκινητήρες με το Renault 5. Τρείς εκδόσεις, με ένα μόνο ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στο μπροστινό άξονα. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι η πλατφόρμα Ampr Small μπορεί να χωρέσει κι ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, που θα έκανε το νέο Renault 4 τετρακίνητο.

Χωρίς τα off-road στοιχεία του 4Ever Trophy concept

Πρόσφατα το νέο μοντέλο των Γάλλων, πιάστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό ενώ δοκιμαζόταν σε ψυχρές καιρικές συνθήκες. Από τις φωτογραφίες φαίνεται να έχει retro σχεδίαση στα φανάρια μπρος-πίσω και μια εσωτερική σχεδίαση εμπνευσμένη από το 1960. Θυμίζουμε πως το Renault 4 είναι η μετεξέλιξη του 4Ever Trophy concept που η εταιρία είχε παρουσιάσει το περασμένο 2022. Φαίνεται ότι από το concept μέχρι το μοντέλο παραγωγής έχουν χαθεί τα σκληροπυρηνικά, off-road στοιχεία που η Renault είχε παρουσιάσει στο 4Ever Trophy και αντιθέτως το Renault 4 μοιάζει να είναι πιο προσαρμοσμένο για την πόλη.

Toyota
Skoda