Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Όχι στην απαγόρευση των μοτέρ βενζίνης/diesel λένε πολλοί ευρωβουλευτές

Όχι στην απαγόρευση των μοτέρ βενζίνης/diesel λένε πολλοί ευρωβουλευτές

2.182 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2024)

- Το πρώτο κόμμα της Ευρωβουλής στηρίζει βενζίνη/diesel
- Ο αρχηγός του κόμματος τάσσεται ενάντια στην «ιδεολογία απαγόρευσης»
- Μόνο με e-fuel θα πουλιούνται θερμικά από το 2035 κι έπειτα

Το πρώτο κόμμα της Ευρωβουλής στηρίζει βενζίνη/diesel

Τον Ιούνιο που μας έρχεται θα διεξαχθούν οι εκλογές για την νέα βουλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με λιγότερο από 6 μήνες απόσταση από τις κάλπες, τα κόμματα έχουν ήδη παρουσιάσει ένα μέρος του προγράμματος και των θέσεων τους. Γνωστά όλα αυτά. Ένα αρχείο όμως που διέρρευσε από το EPP (European PeopleΆs Party), το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό κόμμα της τωρινής βουλής, αναφέρει την πρόθεση του κόμματος να τροποποιήσει τον νόμο που θα απαγορεύει την αγοραπωλησία αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες όταν η χρονιά δείξει 2035.  

Ο αρχηγός του κόμματος τάσσεται ενάντια στην «ιδεολογία απαγόρευσης»

Το EPP έχει πολλάκις δηλώσει τις ενστάσεις του σχετικά με την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων. Ο αρχηγός του κόμματος, ο Γερμανός Jens Gieseke, έχει αναφερθεί αρκετές φορές στις πολιτικές που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα, χαρακτηρίζοντας τες «ιδεολογία απαγόρευσης». Ο ίδιος δε υποστηρίζει ότι η νομοθεσία της απαγόρευσης των θερμικών κινητήρων θα προκαλέσει το «φαινόμενο της Αβάνας», προβλέποντας πως οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να οδηγούν τα παλιά τους αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, όπως συμβαίνει στην πρωτεύουσα της Κούβας. Το EPP θέλει να αναθεωρήσει το νόμο το συντομότερο δυνατό.

Μόνο με e-fuel θα πουλιούνται θερμικά από το 2035 κι έπειτα

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέληξαν σε συμβιβασμό πάνω στην εν λόγω απαγόρευση που θα λάβει χώρα το 2035. Αποφασίστηκε πως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα μπορούν να συνεχίσουν να πουλάνε οχήματα με θερμικούς κινητήρες εφόσον αυτά λειτουργούν με e-fuels - «πράσινη» δηλαδή βενζίνη που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Toyota
NISSAN