Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Εμπόδιο στην εισαγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες diesel της εταιρείας Volkswagen, μπήκαν ακτιβιστές της Greenpeace στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Όχι» της Greenpeace στα diesel της VW

2.242 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2017)

Εμπόδιο στην εισαγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες diesel της εταιρείας Volkswagen, μπήκαν ακτιβιστές της Greenpeace στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αρχικά οι ακτιβιστές επιβιβάστηκαν από τις εκβολές του Τάμεση σε ένα μεγάλο πλοίο που μετέφερε τα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας , με προορισμό το λιμάνι Sheerness στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας.
 
Παράλληλα κάποια άλλα μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν στο χώρο τον οποίο ήταν σταθμευμένα οχήματα Volkswagen, από τα οποία πήραν τα κλειδιά, ενώ ταυτόχρονα κολλούσαν αυτοκόλλητα που καλούσαν την εταιρεία «να επισκευάσει την φήμη της», με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι περίπου 1.000 κλειδιά αυτοκινήτων πάρθηκαν.  
Και στις δύο περιπτώσεις οι ακτιβιστές ανάρτησαν πανό τα οποία έδειχναν το πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού με το σημείο τους στόματός του να είναι καλυμμένο από το σήμα της εταιρείας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν τα αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούν οι ρύποι των κινητήρων diesel σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων.
 
Από τη μεριά της η VW δήλωσε σε διεθνή μέσα πως «Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα που αποτελούν το αντικείμενο της διαμαρτυρίας πληρούν τα αυστηρά πρότυπα Euro6», ενώ γνωστοποίησε πως τα περισσότερα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο πλοίο ήταν με κινητήρες βενζίνης και όχι diesel.
 
Τέλος ο Janet Barker, μέλος της Greenpeace ανέφερε: «Τα αυτοκίνητα Diesel είναι τοξικά οπότε βρισκόμαστε εδώ για να εμποδίσουμε τις εισαγωγές της VW για λογαριασμό όλων των παιδιών που πλήττονται περισσότερο σε ότι αφορά την υγεία τους. Η κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να περιμένουμε άλλα 23 χρόνια για να απαγορευτούν οι βρώμικοι πετρελαιοκινητήρες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο πολύ».

Toyota
Autotriti.gr