Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πληροφορίες που αναφέρουν πως οι Fiat Chrysler Automobiles και PSA Groupe προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα για ολοκληρώσουν τη συγχώνευση τους.

PSA-FCA: Εγκρίθηκε σχέδιο συγχώνευσης

2.472 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2019)

Πληροφορίες που αναφέρουν πως οι Fiat Chrysler Automobiles και PSA Groupe προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα για ολοκληρώσουν τη συγχώνευση, έρχονται από το Παρίσι και από το Μιλάνο.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τις τελευταίες ώρες μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, τα διοικητικά συμβούλια των δύο «κολοσσών» στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας προχώρησαν στην έγκριση ενός προκαταρκτικού σχεδίου συγχώνευσης, το οποίο αποτελεί ένα βήμα εμπρός για την οριστική συμφωνία.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό οι μέτοχοι της κάθε εταιρείας θα κατείχαν το 50% της νέας οντότητας, με τους επενδυτές της Fiat να λαμβάνουν μέρισμα ύψους 5,5 δισ. ευρώ, ενώ από τη μεριά της η PSA θα διανείμει στους μετόχους τη συμμετοχή της στην εταιρεία Faurecia, η αξία της οποίας υπολογίζεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ.
 
Το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 11 μέλη, έξι από την πλευρά της PSA, συμπεριλαμβανομένου του CEO, Carlos Tavares, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας εταιρείας. Ο πρόεδρος της Fiat, John Elkann, θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο στο νέο διευρυμένο όμιλο, ενώ η έδρα της εταιρείας θα είναι στην Ολλανδία.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν φήμες που αναφέρουν πως οι δύο εταιρείες θα ανακοινώσουν την προκαταρκτική συμφωνία νωρίς την Πέμπτη (31/10) πριν ανοίξουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Μάλιστα συνόδευσαν την είδηση αυτή υπογραμμίζοντας πως τα στελέχη της PSA είναι έτοιμα να ενημερώσουν τα γαλλικά συνδικάτα την Πέμπτη το πρωί.
 
Φυσικά καμία από τις δύο εταιρείες δεν θέλησε νε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, ούτε όμως και να τις διαψεύσει. Τέλος να σημειωθεί πως σε περίπτωση συμφωνίας οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες προβλέπουν εξοικονόμηση κόστους περίπου 3,9 δις ευρώ και κανένα κλείσιμο εργοστασίων.

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL