Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πάει 5 χρόνια πίσω η απαγόρευση πώλησης ΙΧ βενζίνης-diesel

Πάει 5 χρόνια πίσω η απαγόρευση πώλησης ΙΧ βενζίνης-diesel

7.345 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2022)

Παράταση αναμένεται να δοθεί στην πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel, αφού όπως όλα δείχνουν η κατάργησή τους το 2030 δε θα ισχύσει!

Αλλάζει ο κλιματικός νόμος

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχει στραφεί στην ηλεκτροκίνηση αλλά και γενικά στους «πράσινους» τρόπους μετακίνησης, προκειμένου να μειώσει και ιδανικά να μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων. Στο πλαίσιο αυτό πριν από κάποιους μήνες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel από το 2030 και έπειτα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πάει 5 χρόνια πίσω η απαγόρευση πώλησης ΙΧ βενζίνης-diesel

Εδώ και μήνες τρέχει δημόσια διαβούλευση για τις αλλαγές που θα φέρει ο κλιματικός νόμος, ωστόσο όπως φαίνεται θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το αρχικό πλάνο που κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσουν και τα αυτοκίνητα. Όπως φαίνεται η απαγόρευση πώλησης αυτοκίνητων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πάρει παράταση και από το 2030 θα μεταφερθεί για το 2035.

Αλλαγές στους καυστήρες πετρελαίου

Από κει και πέρα αλλαγές θα υπάρξουν και στους καυστήρες πετρελαίου στα κτίρια, καθώς καταργείται η υποχρεωτική αντικατάστασή τους με καυστήρες φυσικού αερίου έως τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας και αντιπροτείνεται, από το 2030 και μετά, η καύση ενός μείγματος πετρελαίου με ανανεώσιμα υγρά καύσιμα. 
 
Επιπλέον θα «παγώσει» η απαγόρευση εγκατάστασης καυστήρων πετρελαίου από το 2023 σε περιοχές όπου υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου. Στον αντίποδα θα ισχύσει από την 1/1/2025 η απαγόρευση της πώλησης και εγκατάστασης καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης, ενώ από την 1/1/2030, επιτρέπεται αποκλειστικά η πώληση πετρελαίου θέρμανσης το οποίο είναι αναμεμειγμένο σε ποσοστό τουλάχιστον 30% με ανανεώσιμα υγρά καύσιμα.

Προετοιμάζονται αλλαγές!
-Για το 2035 πηγαίνει η απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων βενζίνης-diesel.
-To 2030 είχε ανακοινώσει αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
-Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τον κλιματικό νόμο.
Πιστεύεις ότι θα απαγορευτούν ποτέ οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης ή θα πηγαίνουν από παράταση σε παράταση;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
OPEL