Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Palisade: Στα σκαριά η ανανέωση του macho SUV της Hyundai

Palisade: Στα σκαριά η ανανέωση του macho SUV της Hyundai

3.510 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2021)

Το Palisade, το μήκους σχεδόν 5 μέτρων SUV της Hyundai, πρόκειται να ανανεωθεί ενσωματώνοντας όλα τα νεότερα σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας. Βάσει όσων έχουμε δει, παρουσιάσουμε την ψηφιακή πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για το νέο 7θέσιο SUV.

Η Hyundai λάνσαρε το 2018 το Palisade, ένα μεγάλο SUV εστιασμένο στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο προσφέρεται με κινητήρες 2,2 λίτρων, 3,5 και 3,8 λίτρων ισχύος από 193 έως και 295 ίππων. Έκτοτε, το μήκους 4,98 μέτρων SUV με το θηριώδες μεταξόνιο των 2,9 μέτρων, ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχοντας ως βασικά όπλα στην φαρέτρα του, τους πελώριους χώρους, το πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο και το όνομα της Hyundai που εδώ και πολλά χρόνια έχει χτίσει τη φήμη της ως value for money μάρκα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το νέο Palisade παίρνει σάρκα και οστά

Με την κορεάτικη φίρμα να κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το ανανεωμένο SUV, ανεξάρτητοι σχεδιαστές έχουν ξεσηκώσει το ενδιαφέρον του κοινού με φρέσκιες ιδέες. Μέχρι στιγμής στους δημόσιους δρόμους της ασιατικής χώρας, έχουν εμφανιστεί πολλά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα, με αρκετούς να τραβάνε κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης. Συνδυάζοντας τις κατασκοπευτικές εικόνες, με στοιχεία από τα νεότερα μοντέλα της Hyundai οι πένες των ανεξάρτητων σχεδιαστών έδωσαν μορφή στο ανανεωμένο Palisade.

Σχεδιασμός από τα μικρότερα Tucson και Santa Cruz

Το ανανεωμένο μεγάλο SUV της Hyundai παρουσιάζεται με τα καινούργια LED φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι ενσωματωμένα στην μπροστινή γρίλια ως αναπόσπαστο κομμάτι της. Η τελευταία έχει επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της μάσκας, αντιγράφοντας το σχεδιασμό από τα μικρότερα αδερφάκια του, τα Tucson και Santa Cruz. Πλέον ο σχεδιασμός γίνεται πιο επιθετικός, το καπό κατεβαίνει μέχρι πιο χαμηλά και γενικά το «βλέμα» του Palisade αγριεύει, ενώ στο πλάι παρατηρούμε μερικές νευρώσεις που δένουν αρμονικά με το macho σύνολο.

Hi-tech εσωτερικό με... οθονάρα

Μπορεί να μην έχουμε προς το παρόν ψηφιακές εικόνες για το πίσω μέρος του Palisade, ωστόσο υπάρχουν αρκετές φήμες για το εσωτερικό του μεγάλου SUV. Σύμφωνα με αυτές, στο κέντρο του ταμπλό σε περίοπτη θέση θα δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής 12 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ το highlight της καμπίνας θα είναι η κρυσταλλική σφαίρα σε ρόλο επιλογέα ταχυτήτων που έχουμε δει και στο ομόσταβλο Genesis GV60. Η Hyundai δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι προς το παρόν, αλλά πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας έχουν δώσει τις πρώτες θετικές ανταποκρίσεις σε όσα ακούγονται.

Κλείνοντας, όσον αφορά στην παλέτα των κινητήριων συνόλων, αναμένεται να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στους ίδιους κινητήρες, ενδεχεομένως με μερικά ραφιναρίσματα που θα επηρεάσουν την ιπποδύναμη και κατ΄ επέκταση τις εκπομπές ρύπων. Αλλά αυτό μένει να το δούμε στην πράξη το 2022, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα το ανανεωμένο Hyundai Palisade.

Αλήθεια, θα ήθελες να δεις το κορυφαίο SUV της Hyundai στους ελληνικούς δρόμους απέναντι σε μοντέλα όπως το Ford Explorer ή το Jeep Wrangler;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Skoda