ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Παραβίαση STOP: Σε ποιες περιπτώσεις απαλλάσσεται ο παραβάτης;

Παραβίαση STOP: Σε ποιες περιπτώσεις απαλλάσσεται ο παραβάτης;

11.706 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2023)

Η παραβίαση του STOP είναι μία από τις σημαντικότερες παραβάσεις που μπορεί να κάνει ο οδηγός, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν πως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες ο παραβάτης μπορεί να απαλλαχθεί.

Πότε περνάω νόμιμα και πότε δεν φέρω ευθύνη

H παραβίαση της πινακίδας του STOP είναι μία από τις συχνότερες παραβάσεις (δες ποιες από αυτές έχουν πρόστιμο ένα μηνιάτικο) στους ελληνικούς δρόμους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία για το 2022, παρά το γεγονός πως ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την ζωή τόσο  του παραβάτη όσο και του πιθανού θύματος είναι μεγάλη. Χαρακτηριστικό είναι το δυστύχημα που συνέβη τη Μεγάλη Τρίτη στη συμβολή της λεωφόρου Καλαμακίου με την οδό Νίκης, στον Αλιμο, όταν ένας ηλικιωμένος οδηγός ενός smart fortwo φέρεται να παραβίασε το «STOP» σε διασταύρωση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και ο αναβάτης της να χάσει την ζωή του.

Με αφορμή του δυστύχημα αυτό και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να δικαιολογήσουμε τον ηλικιωμένο οδηγό που προκάλεσε το δυστύχημα παραπάνω (αυτή είναι δουλειά των δικαστηρίων), καταπιανόμαστε με το εάν κάποιος παραβάτης οδηγός, γενικότερα, μπορεί να απαλλαχτεί από την ευθύνη της πρόκλησης ενός τροχαίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
ESPRINTER 5 THINKS