Tο άγριο βλέμμα της νέας Supra τονίζεται περαιτέρω από τους μεγάλους αεραγωγούς.

Η νέα Supra, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, επέστρεψε δριμύτερη.

H νέα Supra θα προσφέρεται, τουλάχιστον αρχικά, με μόνο μία επιλογή στα μοτέρ.

O χαρακτήρας του εσωτερικού διάκοσμου είναι μοντέρνος αλλά και σπορ.

Η νέα Supra, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, επέστρεψε δριμύτερη.

Παρουσίαση: Νέα Toyota Supra

18.588 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2019)

Η βασίλισσα της Toyota επέστρεψε! Η πολυτραγουδισμένη, νέα Supra έκανε την επίσημη πρεμιέρα της συνδυάζοντας μυώδη και γοητευτική εμφάνιση με ζηλευτές επιδόσεις. Γνωρίστε την.

Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ με θέμα την αποκάλυψης της νέας Toyota Supra παίχτηκε πριν λίγη ώρα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής, εκεί όπου παρουσιάστηκε η νέα, πέμπτη γενιά του εμβληματικού ιαπωνικού μοντέλου. Η νέα Supra, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, επέστρεψε δριμύτερη για να γράψει νέα κεφάλαια στη μακρόχρονη ιστορία της. Υπενθυμίζουμε πως, η πρώτη γενιά του μοντέλου (σ.σ. με κωδική ονομασία Α40/Α50) παρουσιάστηκε το 1978, αν και δημοφιλέστερη όλων ήταν η μεταγενέστερη τέταρτη γενιά (Α70) που λανσαρίστηκε το 1993 και διατηρήθηκε ζωντανή έως και το 2002.

Πίσω στο παρόν, η νέα Supra με εσωτερική ονομασία A90/J29 αποκαλύφθηκε πλήρως, διαφοροποιούμενη πλήρως σε ό,τι αφορά το ντιζάιν σε σχέση με την «αδελφή» BMW Z4, με την οποία εξελίχθηκαν από κοινού από Ιάπωνες και Βαυαρούς μηχανικούς και σχεδιαστές. Αισθητικά, λοιπόν, το νέο sports car της Toyota θυμίζει καρχαρία έτοιμο να κατασπαράξει ό,τι βρει στο πέρασμά του με την έντονη μύτη και τα σφηνοειδή λεπτά LED φωτιστικά σώματα να τραβούν την προσοχή στον πρόβολο. Από εκεί και πέρα, το άγριο βλέμμα της νέας Supra τονίζεται περαιτέρω από τους μεγάλους αεραγωγούς, τις εσοχές στον προφυλακτήρα και τους μυώδεις ώμους, πάνω στους οποίους παρατηρούμε ένα «σκίσιμο».
 

O χαρακτήρας του εσωτερικού διάκοσμου είναι μοντέρνος αλλά και σπορ. Το μάτι πέφτει στο τριάκτινο πολυχρηστικό τιμόνι και στην μεγάλη οθόνη  αφής 8,8 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα infotainment ψηλά στο άνω άκρο της κονσόλας. Στο σύνολο της, το ταμπλό είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με αυτό της Ζ4, αν και τα κουμπιά ελέγχου του κλιματισμού φαίνεται πως έχουν επιρροές από το βαυαρικό μοντέλο. Τέλος, σε σχέση με την Ζ4, αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα όλοι οι αεραγωγοί της καμπίνας είναι ευθυγραμμισμένοι σε μια γραμμή και ότι οι δύο οθόνες του πίνακα οργάνων και του infotainment δεν είναι κολλημένες μεταξύ τους. Το πακέτο τεχνολογίας Supra Safety+ περιλαμβάνει συστήματα όπως:  σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αισθητήρες παρκαρίσματος για αυτόνομο φρενάρισμα, σύστημα ανίχνευσης τυφλών σημείων κ.α
 
H νέα Supra θα προσφέρεται, τουλάχιστον αρχικά, με μόνο μία επιλογή στα μοτέρ. Πρόκειται για ένα 6κύλινδρο σε σειρά twin-scroll υπερτροφοδοτούμενο σύνολο χωρητικότητας 3,0 λίτρων απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής που συνεργάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (με δύο modes Νοrmal και Sport) που με την σειρά του στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς και δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα (με Launch Control) και να φτάνει μέγιστη τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Το μοντέλο θα εξοπλίζεται με active διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, με την Toyota να υπόσχεται πως έχει τέλεια κατονομή βάρους 50:50 και η ακαμψία του σασί κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

To μοντέλο θα διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού Active και Premium με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι του 2019 με την μάρκα να ενημερώνει πως θα κατασκευάσει μόλις 900 αυτοκίνητα Supra για την Ευρώπη κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας . Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, η νέα Supra θα παράγεται στο εργοστάσιο Magna Steyr στην Αυστρία μαζί με τη νέα BMW Z4.

Toyota
moto