Παρουσιάζεται στις 18 Μαρτίου το νέο Audi Q6 e-tron!

1.729 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2024)
Παρουσιάζεται στις 18 Μαρτίου το νέο Audi Q6 e-tron!

- Στην πλατφόρμα της ηλεκτρικής Porsche Macan.
- Με οκτώ διαφορετικές υπογραφές τα φώτα ημέρας.
- Τρεις οθόνες στη διαστημική καμπίνα.
- Αυτονομία 600 χλμ. και έως 517 άλογα.

Στην πλατφόρμα της ηλεκτρικής Porsche Macan

Το νέο Audi Q6 e-tron θα κάνει το ντεμπούτο του στις 18 Μαρτίου. Η γερμανική μάρκα επιβεβαίωσε την ημερομηνία έλευσης του νέου ηλεκτρικού SUV, δημοσιεύοντας παράλληλα και μία σκοτεινή teaser εικόνα. Σε αντίθεση με το εξωτερικό, γνωρίζουμε ήδη πως θα είναι η καμπίνα του μοντέλου, που αναμένεται να αποτελέσει αδερφάκι της ηλεκτρικής Porsche Macan, με την οποία θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα.

Με οκτώ διαφορετικές υπογραφές τα φώτα ημέρας

Η σκοτεινή teaser εικόνα εκτός από την υπογραφή των LED φώτων ημέρας δε μας κάνει σοφότερους. Ωστόσο, κατά το παρελθόν είτε από τις εικόνες των δοκιμαστικών καμουφλαρισμένων πρωτότυπων που είχε δημοσιεύσει η Audi, είτε από κατασκοπευτικές εικόνες, έχουμε μια σαφή εικόνα του τι να περιμένουμε. Μία πλήρως κλειστή μάσκα που πλαισιώνεται από τα φωτιστικά σώματα και μεγάλες εισαγωγές αέρα θα κυριαρχεί μπροστά. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε οκτώ ψηφιακές υπογραφές για τα φώτα ημέρας. Οι καμπύλες αλλά και οι δυναμικές γραμμές στο αμάξωμα θα κάνουν την παρουσία τους οδηγώντας μας στο πίσω μέρος. Εκεί, θα υπάρχει μία αεροτομή στο τέλος της οροφής και φώτα OLED δεύτερης γενιάς.

Τρεις οθόνες στη διαστημική καμπίνα

Για την καμπίνα τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα αφού ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη η Audi την έχει αποκαλύψει σχεδόν ολόκληρη. Στην καμπίνα κυριαρχεί αυτό που η Audi αποκαλεί «ψηφιακή σκηνή», η οποία περιλαμβάνει μια ανεξάρτητη πανοραμική οθόνη Audi MMI κυρτής σχεδίασης με τεχνολογία OLED μεγέθους 11,9 ίντσες και μια οθόνη αφής MMI 14,5 ιντσών. Ο συνοδηγός έχει στην διάθεσή του μια οθόνη 10,9 ιντσών, η οποία ενσωματώνεται μέσα στο ταμπλό και του δίνει την δυνατότητα να βλέπει ταινίες ανενόχλητος, χωρίς να ενοχλεί ή να επηρεάζει την προσοχή του οδηγού. Προαιρετικά, γίνεται διαθέσιμο ένα Head-Up Display τελευταίας τεχνολογίας. Όσον αφορά το χώρο αποσκευών, αυτός ορίζεται σε 526 λίτρα ή σε 1.529 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Ακόμη 64 λτ. αποσκευών γίνονται διαθέσιμα μέσα στο καπό.

Γρήγορη φόρτιση χάρη στην ΡΡΕ πλατφόρμα

Όπως η ηλεκτρική Porsche Macan, έτσι και το Q6 e-tron θα χρησιμοποιεί τη νέα Premium Platform Electric (PPE). Αυτή η αρχιτεκτονική διαθέτει σύστημα 800 volt και επιτρέπει ταχύτητες φόρτισης έως και 270 kW, που σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 10 έως 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
KIA