Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
8 φωτογραφίες »

Η ηλεκτρική του αυτονομία είναι 230 χιλιόμετρα.

Πλήρης αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Dacia Spring

24.171 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2021)

To «φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς», όπως περιγράφει η Dacia το νέο Spring, αφορά τους ανθρώπους που θέλουν να κινηθούν αποκλειστικά μέσα στις πόλεις, αφού ο 44 ίππων ηλεκτροκινητήρας χρειάζεται 19,1 δευτερόλεπτα για το 0-100χλμ./ώρα.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του νέου Spring Electric, για το οποίο η Dacia ισχυρίζεται πως θα είναι το πιο προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η ρουμανική φίρμα.

Το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο του μίνι Crossover της Dacia έχει ως βάση έναν ηλεκτροκινητήρα 44 ίππων (33 kW) και 125 Nm ροπής, ο οποίος αντλεί ενέργεια από ένα πακέτο μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 27,4 kWh. Το Dacia Spring προορίζεται μόνο για κίνηση μέσα στην πόλη και αυτό αποδεικνύεται από τις επιδόσεις του. Συγκεκριμένα, το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 19,1 δευτερόλεπτα, ενώ, εάν ο οδηγός μπορέσει να βρει κάποια αρκετά μεγάλη ευθεία, το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τελική ταχύτητα τα 125χλμ./ώρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φόρτιση, η Dacia αναφέρει πως σε κατάσταση γρήγορης φόρτισης χρειάζεται λιγότερο από 1 ώρα για να φορτιστεί η μπαταρία μέχρι το 80%, ενώ το 100% σε οικιακό ταχυφορτιστή Wallbox έρχεται σε λιγότερες από 5 ώρες. Σε απλή οικιακή πρίζα ο χρόνος μίας πλήρους φόρτισης ορίζεται σε κάτι λιγότερο από 14 ώρες. Η ηλεκτρική του αυτονομία σύμφωνα με το πρότυπο WLTP είναι 230 χιλιόμετρα.

Tο νέο Dacia Spring συμβαδίζει πλήρως με τις τάσεις της νέας εποχής έχοντας στη φαρέτρα του όλες τις νεότερες τεχνολογίες άνεσης, ασφάλειας και ψυχαγωγίας. Προαιρετικά υπάρχει η επιλογή του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Media Nav με οθόνης αφής 7 ιντσών και όλες τις επιλογές διασυνδεσιμότητας (Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, USB, φωνητικές εντολές κ.ο.κ.). Το ταμπλό του νέου Spring δεν κρύβει εκπλήξεις σχεδιαστικά με το γνώριμο από το Duster τετράκτινο τιμόνι να βρίσκεται μπροστά από τον αναλογικό πίνακα οργάνων που διαθέτει ψηφιακές ενδείξεις μέσω μίας οθόνης 3,5 ιντσών. O χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 290 λίτρα και φτάνει έως τα 620 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Οι τιμές του Dacia Spring στην Ουγγαρία ξεκινούν από 17.770 ευρώ αλλά με την επιδότηση που προσφέρει η ουγγρική κυβέρνηση, η τιμή του, μειώνεται στις 10.925 ευρώ. Όσον αφορά στην Γαλλία, η τιμή του ξεκινά από τις 16.990 ευρώ αλλά με την κρατική επιδότηση, αυτή πέφτει στα 12.403 ευρώ.

Η Dacia θα κάνει διαθέσιμο το ηλεκτρικό Spring σε όλη την Ευρώπη στις 20 Μαρτίου με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το φετινό φθινόπωρο. Μια έκδοση «Business» θα λανσαριστεί επίσης αυτόν τον μήνα για εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και εταιρικούς στόλους ενώ στις αρχές του 2022 θα παρουσιαστεί και μια επαγγελματική έκδοση «Cargo».
 
 

Mercedes
E-DUCATO CARGO BOX