Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ποιο ήταν το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό για το 2019;

4.622 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2020)

Η Uswitch εξέτασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 60 χώρες και αποκάλυψε ποια ήταν τα πιο δημοφιλή μοντέλα για το 2019; Ποιο πήρε την πρωτιά; Tι «διάλεξε» η Ελλάδα;


Oι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφτασαν τις 2,1 εκατομμύρια το 2019 και αναμένεται να κάνουν ρεκόρ και φέτος, ακόμα και εάν η πανδημία περιόρισε τις νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του έτους σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία Uswitch προσπάθησε να αναδείξει ποιο είναι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις σε κάθε χώρα. Η Τesla είχε τις περισσότερες πρωτιές καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε 21 χώρες από τις 60 συνολικά που συμμετείχαν στην έρευνα. Το Tesla Model 3 είναι το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στον κόσμο σε συνολικό αριθμό πωλήσεων ενώ, στην έρευνα, είναι στην κορυφή σε 19 χώρες μερικές από τις οποίες ήταν η Σουηδία, η Φινλανδία , το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα και η Αυστραλία.

Δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο ήταν το Nissan LΕΑF με 9 πρωτιές (πχ. σε Ιαπωνία, Πολωνία, Πορτογαλία), ενώ τρίτο ήταν το Renault Zoe που απόλαυσε τις προτιμήσεις κυρίως σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η Ελλάδα και η Κολομβία ήταν οι μόνες χώρες της έρευνας στις οποίες η BMW i3 βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων για το 2019.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η επόμενη έρευνα που θα γίνει για τις πωλήσεις του 2020, αφού ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των ηλεκτρικών είναι πλέον στα ύψη.
 

Toyota
Skoda