Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Το συγκεκριμένο μοντέλο με τα τωρινά τουλάχιστον δεδομένα δε θα βρεθεί στη γραμμή παραγωγής.

Porsche 919 Street: Το οδικό πρωτότυπο της 919 Hybrid

2.068 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2020)

Λαμβάνοντας ως βάση την επιτυχημένη 919 Hybrid η Porsche προχώρησε στη κατασκευή ενός πρωτότυπου στο οποίο έδωσε την ονομασία 919 Street.


Η Porsche 919 Hybrid ήταν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο αντοχής, παίρνοντας τουλάχιστον 33 νίκες, τρία πρωταθλήματα κατασκευαστών και τρία πρωταθλήματα οδηγών. Μέσω της 919 Street, η Porsche ουσιαστικά εγκατέστησε την τεχνολογία σχεδίασης και το σύστημα κίνησης του αγωνιστικού αυτοκινήτου σε κάτι που θα μπορούσε (θεωρητικά) να οδηγηθεί στο δρόμο.
 
Λέμε θεωρητικά, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο όπως και το βαν Porsche Vision Renndienst, αποτελούν μοντέλα τα οποία με τα τωρινά τουλάχιστον δεδομένα δε θα βρεθούν στη γραμμή παραγωγής. Μάλιστα αμφότερα ανήκουν στην καμπάνια «Porsche Unseen» η οποία έχει σκοπό να μας δείξει διάφορα μοντέλα που δημιούργησε η Porsche μεταξύ του 2005 και του 2019 αλλά δεν προχώρησε ποτέ στην κατασκευή τους.
 
Επιστρέφοντας στην 919 Street, έχει ένα σχέδιο που θυμίζει αμέσως την 919 Hybrid. Στο μπροστινό μέρος, έχει ένα ζευγάρι μεγάλων προβολέων και ένα κοντό καπό παντρεύονται με τα μεγάλα φτερά. Η θέση του οδηγού εμπνευσμένη και αυτή από το αυτοκίνητο LMP1, βρίσκεται αρκετά μπροστά, ενώ η γερμανική μάρκα σημειώνει πως ένα μοναδικό σετ τροχών σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του πρωτότυπου.
 
Οι ομοιότητες με την 919 Hybrid συνεχίζονται με το σχήμα της οροφής που παραπέμπει σε καρχαρία. Ωστόσο ενώ το αγωνιστικό αυτοκίνητο είχε μια τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος, η 919 Street αντ` αυτού έχει μια λεπτή αεροτομή που συνδέει τις δύο πίσω γωνίες και ενσωματώνει μια μπάρα LED. Παρόντα είναι και δύο ακόμα κάθετα LED φωτιστικά σώματα, ενώ την εικόνα του πίσω μέρους ολοκληρώνει ένα μεγάλος διαχύτης, και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης που ξεπροβάλουν από το κάλυμμα του κινητήρα.
 
Κλείνοντας με το σύστημα κίνησης, η Porsche οραματίστηκε την 919 Street να χρησιμοποιήσει το ίδιο υβριδικό σύστημα του αγωνιστικού αυτοκινήτου, αποτελούμενο από υπερτροφοδοτούμενο V4 2.0 λίτρων κινητήρα με σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Toyota
KIA VANS IAA