Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με τα ηλεκτρικά οχήματα να πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, η Volkswagen προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησε τα δικά της power bank.

Power bank από τη VW για τα ηλεκτρικά (+vid)

2.474 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2019)

Με τα ηλεκτρικά οχήματα να πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, η Volkswagen προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησε τα δικά της power bank, προκειμένου να φορτίζουν τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα I.D.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, να αναφέρουμε πως όλα τα μοντέλα που θα ανήκουν στη ηλεκτρική οικογένεια της VW θα φέρουν το λογότυπο I.D. Έτσι η γερμανική μάρκα θέλοντας να παράσχει ένα ακόμα τρόπο φόρτισης στους μελλοντικούς κατόχους δημιούργησε τα γνωστά πλέον σε όλους μας (κυρίως μέσω των smartphone) power bank.
 
Η κατασκευάστρια εταιρεία το κάθε ένα από αυτά το ονομάζει κινητό σταθμός φόρτισης (mobile charging station) και έχει χωρητικότητα έως και 360 kWh, γεγονός που καθιστά δυνατή τη φόρτιση 15 αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Επίσης, μέχρι τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα σε έναν σταθμό, δύο με DC και δύο με AC βύσματα. Όταν ο σταθμός φόρτισης αδειάσει, θα αντικατασταθεί με ένα νέο, πλήρως φορτισμένο.
 
Ο σταθμός φόρτισης που μπορεί να υποστηρίξει και τα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορεί επίσης να συνδεθεί απευθείας στην τροφοδοσία ρεύματος. Αυτό επιτρέπει τη φόρτισή του με εναλλασσόμενο ρεύμα έως και 30 kW, έτσι με αυτή τη λύση, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα πρέπει να το αντικαταστήσει όταν η μπαταρία ξεμείνει.
 
Μάλιστα όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Τεχνικής Ανάπτυξης του VW Group, Mark Moller, «Ο σταθμός φόρτισης μπορεί να φορτιστεί με ηλιακή ή αιολική ενέργεια η οποία στη συνέχεια μεταδίδεται στα ηλεκτρικά οχήματα κατά τη φόρτιση».
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η Volkswagen θα δημιουργήσει τους πρώτους κινητούς σταθμούς γρήγορης φόρτισης το πρώτο εξάμηνο του 2019 στο Wolfsburg της Γερμανίας, ενώ η μαζική παραγωγή αυτού του συστήματος θα ξεκινήσει το 2020.
 

ford
OPEL