Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Alfa Romeo SZ.

Η Lancia Fulvia Coupé Monte Carlo.

Η Alfa Romeo Spider.

Η Spider Europa Pininfarina.

Η Lancia Appia Coupé.

«Reloaded by Creators» από το FCA Group

2.510 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2018)

Ένα νέο πρόγραμμα εγκαινίασε ο όμιλος Fiat μέσω του οποίου θα αγοράζει ιστορικά αυτοκίνητα, θα τα ανακαινίζει και στην συνέχεια θα τα ξανακάνει διαθέσιμα στο κοινό.

Η αναγέννηση της Jaguar D-Type δεν είναι τελικά το μόνο ενδιαφέρουν νέο που βγήκε από το φετινό Retromobile, καθώς το FCA Group αποκάλυψε το δικό του πρόγραμμα με την ονομασία «Reloaded by Creators».

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία πωλήσεων για τους συλλέκτες κλασικών μοντέλων Alfa Romeo, Abarth, Fiat και Lancia, στο οποίο η FCA Heritage θα αγοράζει, θα ανακαινίζει και στη συνέχεια θα ξαναπουλάει μια σειρά από ενδιαφέροντα και σπάνια μοντέλα. Συγκεκριμένα, η ιταλική φίρμα αναφέρει ότι θα αγοραστούν λίγα μόνο προσεχτικά επιλεγμένα κλασικά αυτοκίνητα που στην συνέχεια θα τα ανακαινίσει και θα πουλήσει ξανά. Τα όποια έσοδα θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση δραστηριοτήτων που θα έχουν ως αντικείμενο να προσθέσουν νέα κομμάτια στην ιστορική συλλογή του FCA Group.
 
Tα πρώτα 5 μοντέλα που έχουν ανακαινιστεί και είναι διαθέσιμα για το κοινό βρίσκονται στην Έκθεση Retromobile με ένα από αυτά να είναι μια Alfa Romeo Spider του 1991 που ήταν στην κατοχή της εταιρείας για περίπου 30 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε για μια σειρά από τεστ που βοήθησαν την φίρμα να εξελιχθεί. Τα υπόλοιπα μοντέλα είναι μια Alfa Romeo SZ του 1989 κατασκευής από την Zagato, μια Spider Europa Pininfarina του 1981απόδοσης 105 ίππων με μόνο 10.000 χλμ στο οδόμετρο της, μια Lancia Fulvia Coupé Monte Carlo ειδικά κατασκευασμένη για να γιορτάσει την νίκη της εταιρείας το ράλι του Monte Carlo το 1972 και μια Lancia Appia Coupé του 1959 που παρά τα «χρονάκια» αποτελεί μοντέλο κλειδί για την σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Εσείς ποιο μοντέλο θα διαλέγατε;

Hyundai
NISSAN