Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο όμιλος της VW διαθέτει πολλά brands κάτω από την ομπρέλα του

Ο όμιλος της VW διαθέτει πολλά brands κάτω από την ομπρέλα του

Προς πώληση Ducati, MAN;

3.308 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2016)

Οι ιθύνοντες του VW Group σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσουν τα δύο brands, για να ανακάμψουν τα ταμεία τους, μετά το dieselgate.

Σύμφωνα με ανώνυμες αναφορές στο διεθνή τύπο, το τμήμα management του VW Group κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις προς το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η πώληση των Ducati, MAN, οι οποίες κατασκευάζουν μοτοσυκλέτες και φορτηγά αντίστοιχα. Μάλιστα η ίδια πηγή ανέφερε πως ειδικά για τη ΜΑΝ, είναι πολύ καλή η συγκυρία να πωληθεί, αφού η αγορά των φορτηγών οχημάτων στην Ευρώπη βρίσκεται σε άνθιση.
Συνεχίζοντας οι αναφορές τονίζουν πως ο όμιλος ίσως σκεφτεί μια ενοποίηση των διάφορων τμημάτων της. Μια κίνηση σαν και αυτή θα μείωνε κατά πολύ τα λειτουργικά έξοδα του γκρουπ καθώς θα την απάλλασσε από 70,000 υπαλλήλους και 24 κτιριακές εγκαταστάσεις.
Αυτή η στροφή της στρατηγικής είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του Matthias Mueller, CEO της Volkswagen, ο οποίος προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα οικονομικά δεδομένα του ομίλου την μετά την απώλεια 25,1 εκ. δολαρίων, λόγω του dieselgate.
Οι προτάσεις που αναφέραμε πέρα από το άμεσο οικονομικό όφελος που θα προσφέρουν στον όμιλο, με την εισροή ρευστού χρήματος, συγχρόνως επιτρέπουν στην εταιρία να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στην εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL