Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Προσοχή: Tesla για «πέταμα» πωλούνται ως ευκαιρία!

 Σχολιάστε 
42.149 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2024)
Προσοχή: Tesla για «πέταμα» πωλούνται ως ευκαιρία!
3 Φωτογραφίες »

- Αναφορές ότι πωλούνται Tesla που η ίδια η εταιρεία τα έχει διαγράψει
- Τρακαρισμένα και αμερικάνικα Tesla καταλήγουν στην Ανατ. Ευρώπη
- Δεν μπορούν να γίνουν ενημερώσεις στο λογισμικό και η Tesla δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε εργασία
- Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα service center για έλεγχο μεταχειρισμένου Tesla

Αναφορές ότι πωλούνται Tesla που η ίδια η εταιρεία τα έχει διαγράψει

Πριν από μια 10ετία είχε έρθει πάνω-κάτω η αγορά μεταχειρισμένων με το σκάνδαλο των γυρισμένων χιλιομέτρων, όπου ερχόντουσαν εισαγόμενα μεταχειρισμένα με 50 χιλιάδες χλμ. ενώ στην πραγματικότητα είχαν 100άδες χιλιάδες χλμ..

Πλέον ένα άλλο «αγκάθι» φαίνεται πως αρχίζει να «τσιμπάει» και αφορά μεταχειρισμένα Tesla μοντέλα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αρκετοί έχουν αρχίσει και ξεφυτρώνουν αγγελίες από εμπόρους (κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη) με μεταχειρισμέναTesla, τα οποία η ίδια η Tesla έχει διαγράψει από το σύστημά της.
 

Αγγελίες με τρακαρισμένα ή αμερικάνικα Tesla, που δεν έχουν υποστήριξη από τη μάρκα

Πρόκειται κυρίως για Tesla που κυκλοφορούσαν στις H.Π.Α. και βγήκαν ολική από τις ασφαλιστικές, τα οποία ανακατασκευάζονται και πωλούνται ως μεταχειρισμένα καταλήγοντας στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του δημοσιογράφου από το CNBC, Jay Yarow, ο οποίος μήνες αργότερα αφού το Tesla Model X του βγήκε ολική αντικατάσταση από ατύχημα, ενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός του κάπου στην… Ουκρανία.,

Σύμφωνα με το CNBC λοιπόν το συγκεκριμένο όχημα μετά τη διαγραφή του βγήκε προς πώληση από την Copart, εταιρεία που εμπορεύεται κατεστραμμένα ή οχήματα που βγήκαν ολική και έχει στο στόλο της πάνω από 1.600 Tesla με δραστηριότητα σε 11 χώρες.


Έχουν αρχίσει και ξεφυτρώνουν αγγελίες από εμπόρους (κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη) με μεταχειρισμένα Tesla, τα οποία η ίδια η Tesla έχει διαγράψει από το σύστημά της.
3 Φωτογραφίες »

Έχουν αρχίσει και ξεφυτρώνουν αγγελίες από εμπόρους (κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη) με μεταχειρισμένα Tesla, τα οποία η ίδια η Tesla έχει διαγράψει από το σύστημά της.

Δεν μπορούν να γίνουν ενημερώσεις και η Tesla δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε εργασία

Μέσω λοιπόν της δευτερογενούς αγοράς αρκετά τέτοια Tesla καταλήγουν στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων σε χαμηλές τιμές. Βέβαια η τιμή είναι το τυράκι, αγνοώντας πως τα Tesla που έχουν καταχωρηθεί στις Η.Π.Α. δεν δέχονται over the air ενημερώσεις και updates μέσω του λογισμικού. Επιπλέον για τα διαγραμμένα μοντέλα η Tesla δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε εργασία συντήρησης ή επιδιόρθωσης.

Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα service center για έλεγχο μεταχειρισμένου Tesla

Πως μπορείτε να προφυλαχτείτε; Αρχικά να είστε ψυλλιασμένοι σε αγγελίες που προέρχονται από χώρες που δεν φημίζονται για τους αυστηρούς τελωνειακούς ελέγχους και φυσικά να είστε καχύποπτοι όταν βλέπετε τιμές «χώμα».

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τσεκάρετε το λογισμικό του ότι λαμβάνει κανονικά τις over the air αναβαθμίσεις του συστήματος, καθώς και να πάτε σε ένα service center της Tesla να ελέγξουν όλα τα μηχανικά μέρη. Βέβαια αυτό είναι πρόβλημα για την ελληνική αγορά, καθώς συνολικά υπάρχει μόνο ένα συνεργείο σε όλη την Ελλάδα.

Autotriti.gr
THERINA LINGLONG - MICHELIN