Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πρόστιμο 10.000 € αν δεν είναι 1 στα 4 ηλεκτρικό

Πρόστιμο 10.000 € αν δεν είναι 1 στα 4 ηλεκτρικό

2.540 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2022)

Αμιγώς ηλεκτρικό ή υβριδικό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα στα τέσσερα νέα εταιρικά αυτοκίνητα από το 2024 και έπειτα, ειδάλλως θα υπάρχει πρόστιμο 10.000 ευρώ!

Δημοσιεύτηκε ο Κλιματικός Νόμος

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος έφεραν προς ψήφιση στη Βουλή τον Κλιματικό Νόμο, ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τα μέτρα προώθησης των οχημάτων μηδενικών εκπομπών αποτελούν βασικό συστατικό για την «πράσινη» μετάβαση της Ελλάδας, με τα εταιρικά αυτοκίνητα και τα ταξί να έχουν τον πρώτο λόγο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Βαρύ το πρόστιμο για τις εταιρείες

Ωστόσο ένα ακόμα σημαντικό μέρος της νομοθεσίας είναι και το πρόστιμο που έχει οριστεί, το οποίο φτάνει σε αριθμό «μαμούθ» για τις εταιρείες που δε θα συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις. Όπως λοιπόν αναφέρεται στην 2η παράγραφο στο Άρθρο 12 του νόμου 4936/2022, από την 1η Ιανουαρίου 2024 το ένα τέταρτο (1/4) τουλάχιστον των νέων εταιρικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, που ταξινομούνται ανά εταιρεία σωρευτικά, πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ή υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα εξωτερικής φόρτισης ρύπων, έως 50 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα, ανά χιλιόμετρο (CO /2 χλμ). Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της εταιρείας θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόστιμο δεν επιβάλλεται αν η εταιρεία έχει προβεί σε παραγγελία του οχήματος πριν την 1η Ιανουαρίου 2024 και αυτό δεν έχει παραληφθεί για λόγους που δεν οφείλονται στον αγοραστή και σε κάθε περίπτωση για λόγους ανωτέρας βίας.

Ηλεκτρικά ταξί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Από κει και πέρα, στην Περιφέρεια Αττικής και στην Θεσσαλονίκη (εκτός από τα νησιά), από το 2026 υποχρεωτικά όλα τα νέα ταξί καθώς και το ένα τρίτο των νέων ενοικιαζόμενων οχημάτων θα είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Leasing