Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Στην εικόνα βλέπετε ανεξάρτητα σχέδια που παρουσιάζουν την πιθανή εμφάνιση της ηλεκτρικής XJ.

Πρόωρο τέλος για την ηλεκτρική Jaguar XJ;

1.803 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2020)

Η Jaguar βρίσκεται στο δρόμο του εξηλεκτρισμού και μέρος της διαδρομής αυτής αποτελεί ο ερχομός της αμιγώς ηλεκτρικής Jaguar XJ. Ωστόσο νέες πληροφορίες έρχονται για να θέσουν υπό αμφισβήτηση την κατασκευή του ηλεκτρικού σεντάν, το οποίο δεν αποκλείεται να λάβει τέλος πριν καλά καλά μας απασχολήσει.


Η είδηση αυτή έρχεται από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα την εφημερίδα «The Sunday Times». Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του Μέσου, το οποίο επικαλείται ανώνυμες αλλά πηγές εντός της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει το ηλεκτρικό σεντάν XJ και κάποια άλλα μοντέλα που αναπτύσσει η αυτοκινητοβιομηχανία.
 
Το ρεπορτάζ υπογραμμίζει πως με αυτό τον τρόπο ο επικεφαλής της Jaguar, Thierry Bolloré, αναμένεται να εξοικονομήσει χρήματα προκειμένου να τα διαθέσει σε άλλες μεριές που θα τη βοηθήσουν να λειτουργήσει με περισσότερη άνεση. Η εταιρεία έχει ήδη ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια για την προετοιμασία του νέου ηλεκτρικού σεντάν, όμως αυτό δεν εμποδίζει τον Bolloré να κάνεις σκέψεις για την περιθωριοποίηση του. Να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιούλιο, εμφανίστηκε ρεπορτάζ που έλεγε ότι η Jaguar είχε ωθήσει προς τα πίσω την κυκλοφορία του χωρίς ρύπους σεντάν, στο τρίτο τρίμηνο του 2021, για να εξοικονομήσει χρήματα.
 
Οι άνθρωποι της Jaguar κλήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα επικαλείται το δημοσίευμα της «The Sunday Times», όμως αρνήθηκαν σχολιάζοντας λακωνικά πως: «Δεν μπαίνουμε στον κόπο να σχολιάσουμε εικασίες από ανώνυμες πηγές που αφορούν την επιχείρησή μας». Την ίδια ώρα το δημοσίευμα αναφέρει πως η ηλεκτρική XJ θα μπορούσε να είναι ένα από τα έξι μοντέλα που ενδέχεται να κοπούν, συμπεριλαμβανομένων των XE και XF.
 
Πλέον μένει να φανεί εάν το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας θα επιβεβαιωθεί.

Hyundai
OPEL