Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πρώτο teaser για το ηλεκτρικό SUV πόλης της VW των 25.000 ευρώ

Πρώτο teaser για το ηλεκτρικό SUV πόλης της VW των 25.000 ευρώ

3.242 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2023)

- Το 2026 θα έρθει στην αγορά
- Έχει μεγάλους θόλους, coupe οροφή και ένα μοναδικό ρετρό στοιχείο
- Θα έχει κόστος γύρω στα 25.000 ευρώ

Μόνο ηλεκτρικά θα πουλάει η VW από το 2033

Το πρώτο teaser για το αυτοκίνητο που αναμένεται να βοηθήσει πολύ την Volkswagen να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της στα ηλεκτρικά αποκάλυψε η γερμανική μάρκα, η οποία άλλωστε σκοπεύει να πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το 2033.

Το 2026 θα έρθει στην αγορά

Στην φωτογραφία βλέπουμε το πλαϊνό μέρος ενός αυτοκινήτου, του οποίου το όνομα αποτελεί μέχρι αυτή την ώρα επτασφράγιστο μυστικό. Με δεδομένο όμως πως υπάρχουν φήμες πως η VW θα συνεχίσει να ονομάζει τα μοντέλα της με το χαρακτηριστικό ID και πως το αυτοκίνητο των εικόνων θα βασίζεται πιθανότατα στο ID.2all concept, τα πιο πιθανά ονόματα που μπορεί να συναντήσουμε είναι τα ID.2x ή το ID.2 Cross. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε αρκετό χρόνο να μάθουμε το όνομά του, αφού η έκδοση παραγωγής δεν αναμένεται να λανσαριστεί πριν το 2026.

Έχει μεγάλους θόλους, coupe οροφή και ένα μοναδικό ρετρό στοιχείο

Οι περισσότερες πιθανότητες αυτή την στιγμή είναι το αυτοκίνητο να έχει σχήμα crossover, αφού στην φωτογραφία βλέπουμε ότι το νέο VW έχει μεγάλους θόλους πάνω από τους τροχούς και αρκετά τετράγωνο σχεδιασμό, με την οροφή πάντως να φαίνεται πως είναι αρκετά coupe. Το πιο ενδιαφέρον σημείο πάντως στη φωτογραφία είναι οι τρεις οριζόντιες λωρίδες που βλέπουμε στις τρίτες κολόνες του αυτοκινήτου, οι οποίες θυμίζουν έντονα την Alfa Romeo Montreal της δεκαετίας του 1970.

Θα έχει κόστος γύρω στα 25.000 ευρώ

Το νέο αυτό μοντέλο αναμένεται να βασιστεί στη MEB πλατφόρμα που είναι σχεδιασμένη να συνδυάζεται μόνο με έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο μπροστά. Το SUV αναμένεται να εξοπλίζεται με δύο διαφορετικές μπαταρίες με χωρητικότητα 38kWh και 58 kWh. H τιμή του αναμένεται να είναι λίγο μεγαλύτερη από το επερχόμενο ID.2, κάτι που σημαίνει πως το κόστος του θα είναι γύρω στις 25.000 ευρώ.

Autotriti.gr
VW