To πιο ασφαλές αυτοκίνητο της χρονιάς

7.266 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2021)

Ποιο είναι το πιο ασφαλές αυτοκίνητο της χρονιάς; Ποια μάρκα έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την ασφάλεια των μοντέλων της; Στις 19 Ιανουαρίου η μεγάλη βραδιά της απονομής!

Στο φετινό Best Car η μάχη για την συγκεκριμένη διάκριση είναι πιο δύσκολη από ποτέ, αφού τα νέα στάνταρ ασφάλειας έχουν αυξηθεί και οι νέες δοκιμές του EuroNCAP έγιναν ακόμα πιο «αυστηρές».

Φέτος είναι μια χρονιά που έχουμε δει πολλά νέα μοντέλα ακόμα και μικρότερων κατηγοριών να λανσάρουν νέα σημαντικά στοιχεία παθητικής ασφάλειας. Τα Honda e και Toyota Yaris για παράδειγμα, φέρνουν τον κεντρικό αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα για την προστασία οδηγού και συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, όπως και το νέο μικρομεσαίο SEAT Leon. Η Μercedes S-Class από την άλλη, η ναυαρχίδα της Mercedes, λανσάρει με τη σειρά της μετωπικούς αερόσακους και για τους πίσω επιβάτες στη νέα της γενιά.

Γεγονός λοιπόν είναι πως και τα 44 υποψήφια αυτοκίνητα του Best Car 2021 επιβεβαιώνουν την ανάγκη όλων μας για ασφαλείς μετακινήσεις, ενσωματώνοντας στοιχεία που στο παρελθόν συναντούσαμε σε μεγαλύτερες και πιο ακριβές κατηγορίες.

Η ασφάλεια ήταν και παραμένει λοιπόν ένας από τους βασικότερους άξονες στην εξέλιξη των αυτοκινήτων, με τις εταιρείες να βελτιώνουν ολοένα και περισσότερο την εικόνα των μοντέλων τους και κατ' επέκταση και των ίδιων, στο συγκεκριμένο τομέα. Η Μercedes-Benz για παράδειγμα έχει συνδέσει το όνομά της με την ασφάλεια που προσφέρουν τα μοντέλα της, κάτι που επαληθεύεται διαχρονικά και μέσα από την ψηφοφορία του Best Car του AutoTρίτη, έχοντας πέρυσι στις δύο πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία του κοινού, τις GLB και CLA.

Μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα υποψήφια αυτοκίνητα της χρονιάς κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Σημειώνουμε πως, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 1 από τα 2 σούπερ αυτοκίνητα (1 νέο Ford Kuga ή 1 νέο Peugeot e-208) δικό τους για 6 ολόκληρους μήνες ξεχνώντας ασφάλειες, φόρους, τέλη, χαράτσια και service, αφού είναι όλα πληρωμένα.

Ο διαγωνισµός-θεσµός τελείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται από «μεγάλα ονόματα» της αγοράς αυτοκινήτου και των υπηρεσιών-προιόντων αυτοκινήτου (Αutohellas Hertz, AVIN, Falken Hellas). To «Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς» και η «Αττική Οδός» στέκoνται µεγάλοι αρωγοί στο Best Car 2021. Επιπλέον το θεσμό υποστηρίζουν ως αρωγοί-δωροθέτες σηµαντικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς οι οποίες εστιάζουν, µε συγκεκριµένες δράσεις εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας!

Mercedes
test