Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πτώχευσε η Next e.GO που ήθελε να φτιάξει εργοστάσιο στην Ελλάδα

3.968 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2024)
Πτώχευσε η Next e.GO που ήθελε να φτιάξει εργοστάσιο στην Ελλάδα
3 Φωτογραφίες »

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι η e.Go θα επένδυε στην Ελλάδα
- Η Next e.GO λέει ότι δεν «έπιασαν τόπο» τα χρήματα που επένδυσε
- Προς πτώχευση και η μητρική εταιρεία της Next e.GO
- Το νέο e.wave X πέτυχε 11.000 προ-παραγγελίες αλλά δεν βγήκε ποτέ στην αγορά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι η e.Go θα επένδυε στην Ελλάδα

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Next e.GO που, σύμφωνα με εξαγγελίες του πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη στα τέλη του 2020, θα δημιουργούσε νέο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην χώρα μας. υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2020). Η εταιρεία επικαλείται ως αιτία το «δυσμενές περιβάλλον στην αγορά».

Η Next e.GO λέει ότι δεν «έπιασαν τόπο» τα χρήματα που επένδυσε

Η Next e.GO αναφέρει ότι η πτώχευση κατέστη αναπόφευκτη «εν μέσω των πρόσφατων δυσμενών εξελίξεων και προκλήσεων στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων» και αναφέρει πως τα χρηματοδοτικά μέσα που είχε εξασφαλίσει, δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν στην έκταση και με την ταχύτητα που ανέμενε. «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές για την εξεύρεση λύσεων για τη συνέχιση του έργου της εταιρείας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε ο Claus-Peter Kruth, ο οποίος έχει αναλάβει τις διαδικασίες. Ο ίδιος δεν απάντησε στο εάν θα συνεχιστεί η παραγωγή αυτοκινήτων.

Προς πτώχευση και η μητρική εταιρεία της Next e.GO

Η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση Aachener Zeitung, η e.Go μείωσε τις ώρες εργασίας του προσωπικού στις αρχές Μαρτίου. Επιπλέον, η χρηματιστηριακή τιμή της εταιρείας λέγεται ότι κατέρρευσε μέσα σε έξι μήνες από τότε που εισήχθηκε το φθινόπωρο του 2022. Επιπλέον, η Next e.GO ανακοίνωσε ότι η ολλανδική μητρική εταιρεία Next.e.GO N.V. και άλλες θυγατρικές αναμένεται επίσης να κηρύξουν πτώχευση. 

Το νέο e.wave X πέτυχε 11.000 προπαραγγελίες αλλά δεν βγήκε ποτέ στην αγορά

Ένα από τα σύνθετα προβλήματα που είχε η εταιρεία το τελευταίο διάστημα είναι οι καθυστερήσεις που είχε το νέο e.wave X, διάδοχος του e.Go Life, στο να πάρει έγκριση από την ΕΕ. Η προπώλησή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022, αλλά το μοντέλο δεν βγήκε ποτέ στην αγορά. Η εταιρεία φέρεται να έλαβε 11.000 προ-παραγγελίες για αυτό, την στιγμή που ο προκάτοχός του, το e.GO Life, πούλησε μόνο 1.350 μονάδες.

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO