Πώς γίνεται η Αττική Οδός να κλείνει κάθε τρεις και λίγο;

 Σχολιάστε 
2.939 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2024)
Πώς γίνεται η Αττική Οδός να κλείνει κάθε τρεις και λίγο;

- Όλοι θυμόμαστε πριν 2 χρόνια που έκλεισε η Αττική Οδός λόγω κακοκαιρίας
- Έκλεισε και όταν ήρθε ο Ερντογάν και γενικότερα κάθε φορά που έρχεται σημαντικός ξένος ηγέτης
- Στο παρελθόν έχει κλείσει και λόγω πυρκαγιάς, αλλά αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας
- Τώρα όμως έκλεισε και γιατί πανηγύριζαν οι φίλοι που Παναθηναϊκού στην αυτοκινητοπομπή της ομάδας μπάσκετ

Όλοι θυμόμαστε πριν 2 χρόνια που έκλεισε η Αττική Οδός λόγω κακοκαιρίας

«κλειστή η Αττική Οδός». Ο παραπάνω τίτλος έχει παίξει πολλές φορές στα μέσα ενημέρωσης, περισσότερες μάλιστα από οποιονδήποτε άλλο αυτοκινητόδρομο.
 
Η ίσως πιο τρανταχτή φορά είναι το κλείσιμο της Αττικής Οδού στην κακοκαιρία «Ελπίς», με περίπου 3.000 εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και ακόμα περισσότερους οδηγούς, που αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα εντός των παγωμένων τους οχημάτων. Μάλιστα τότε μεταξύ άλλων είχε συνδράμει και ο στρατός, για να βοηθήσει με τον απεγκλωβισμό αλλά και να προσφέρει τρόφιμα, νερά και κουβέρτες στους οδηγούς.

Έκλεισε και όταν ήρθε ο Ερντογάν και γενικότερα κάθε φορά που έρχεται σημαντικός ξένος ηγέτης

Το παραπάνω περιστατικό είναι ίσως το πιο τρανταχτό, καθώς εκτός από την ταλαιπωρία, η παραπάνω κατάσταση ήταν επικίνδυνη και για τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών. Όμως δεν ήταν και η μοναδική. Υπάρχουν πολλές ακόμα περιπτώσεις που η Αττική Οδός έκλεισε προγραμματισμένα, όπως για παράδειγμα λόγω εργασιών. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις η διακοπή γίνεται βραδινές ώρες, που η κίνηση είναι ελάχιστη, ενώ κλείνουν μικρά μέρη του δρόμου ή έξοδοι. Δεν ισχύουν τα παραπάνω όμως όταν επισκέπτεται τη χώρα μας κάποιο σημαντικό πολιτικό πρόσωπο. Έτσι έγινε και λίγους μήνες πριν, με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, με την Αττική Οδό να κλείνει από το αεροδρόμιο έως την Λεωφόρο Κατεχάκη, όχι μια, αλλά δύο φορές μέσα στην ίδια μέρα, ώστε το επίσημο πρόσωπο να κάνει τη διαδρομή με πλήρη ασφάλεια.

Στο παρελθόν έχει κλείσει και λόγω πυρκαγιάς, αλλά αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας

Προφανώς και η ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα, γι`αυτό άλλωστε η Αττική Οδός έχει κλείσει και σε έκτακτες καταστάσεις, όπως πυρκαγιές. Όμως άλλο μια πυρκαγιά που δεν μπορεί να προβλεφθεί και άλλο η επίσκεψη ενός επισήμου, που θα πρέπει να επηρεάσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Γιατί στην τελική η Αττική Οδός δεν είναι μια από τις λεωφόρους της Αθήνας, αλλά ο δεύτερος σημαντικότερος αυτοκινητόδρομος της Αττικής που εξυπηρετεί εκατομμύρια οδηγούς και επιβάτες του Λεκανοπεδίου καθημερινά. Για να μην αναφέρουμε πως η διέλευση γίνεται επί πληρωμή, κάτι που καθιστά ακόμα μεγαλύτερες τις απαιτήσεις του χρήστη του αυτοκινητόδρομου.

Τώρα όμως έκλεισε και γιατί πανηγύριζαν οι φίλοι που Παναθηναϊκού στην αυτοκινητοπομπή της ομάδας μπάσκετ

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, μόλις λίγες μέρες πριν η Αττική Οδός έκλεισε ξαφνικά. Ο λόγος, η άφιξη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, που είχε ως αποτέλεσμα περίπου 50 χιλιάδες φίλοι του τριφυλλιού να πάνε στα Σπάτα να υποδεχτούν τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης. Όμως η χαρά των Πράσινων, έγινε τρόμος για χιλιάδες άλλους, καθώς για περίπου μισή ώρα η Αττική Οδός έκλεισε τελείως από αεροδρόμιο, Κορωπί και Μαρκόπουλο προς Ελευσίνα, λόγω αυτοκινητοπομπής που ακολουθούσε το πούλμαν της ομάδας αλλά και πεζών(!) φιλάθλων στο οδόστρωμα! Οι ουρές χιλιομέτρων που σχηματίστηκαν στα πέριξ του αυτοκινητόδρομου, με τους οδηγούς να ψάχνουν τρόπο να φτάσουν στον προορισμό τους, κράτησαν για τουλάχιστον 2 ώρες με τις καθυστερήσεις να ξεπερνούν ανά περιπτώσεις τη μία ώρα.

Όμως η Αττική Οδός δεν είναι κάποιος δρόμος του Κέντρου που κλείνει λόγω πορείας ή συγκέντρωσης. Ξαναλέμε ότι πρόκειται για τον πλέον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Αττικής και έναν εκ των 2 συνολικά του λεκανοπεδίου, που τον διασχίσουν εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα καθημερινά.

Γίνεται λοιπόν ένας τέτοιος αυτοκινητόδρομος να λειτουργεί σαν… στενάκι και να τον κλείνουν τόσο συχνά; Και γιατί αυτό δε συμβαίνει σε άλλους αυτοκινητόδρομους όπως η Εθνική Οδός;

SEAT SYNENTEYXH
moto