Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Πώς να κρατήσεις δροσερό το αυτοκίνητό σου αν δεν έχεις air condition!

3.041 Επισκέψεις στο άρθρο
Πώς να κρατήσεις δροσερό το αυτοκίνητό σου αν δεν έχεις air condition!

- Φιμέ τζάμια και αλεξήλιο: κάνουν δουλειά!
- Οικονομική λύση ο ανεμιστήρας αυτοκινήτου.
- Βρέξε μία λεπτή πετσέτα και κρέμασέ την μπροστά στους αεραγωγούς.
- Παγωμένο μπουκαλάκι νερού πίσω από τον αυχένα.

Φιμέ τζάμια και αλεξήλιο: κάνουν δουλειά!

Ο μέσος όρος ηλικίας των ΙΧ στην Ελλάδα είναι περίπου 17 έτη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που δεν έχουν σύστημα αυτόματου κλιματισμού στο αυτοκίνητο, επομένως αυτές τις μέρες απολαμβάνουν δωρεάν… σάουνα, ακόμη κι αφού ανοίξουν τα παράθυρα και διανύσουν τα πρώτα χιλιόμετρα. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, ίσως σου φανούν χρήσιμες ορισμένες λύσεις που έχουμε συγκεντρώσει ώστε να κάνεις οικονομία στον ιδρώτα.

Ένα πρώτο και ιδιαιτέρως αποτελεσματικό μέτρο είναι οι αντιηλιακές μεμβράνες (εδώ θα βρείτε το Mega Test που είχαμε κάνει για την πραγματική διαφορά θερμοκρασίας στην καμπίνα με και χωρίς φιμέ τζάμια). Τοποθετούνται μόνιμα στα παράθυρα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να διατηρείται σε χαμηλότερα επίπεδα. Ένα καλό σετ αντηλιακών μεμβρανών για τα παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ (δηλαδή εκτός από το μπροστινό παρμπρίζ) στοιχίζει περίπου 150 ευρώ στην αγορά.

Επίσης, όταν παρκάρεις, για να μην επιτρέψεις τη θερμοκρασία να ανέβει κατακόρυφα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου, μπορείς να προμηθευτείς ένα αλεξήλιο (ή αλλιώς ηλιοπροστασία). Είναι ένα ασημένιο -συνήθως- προστατευτικό που έχει βεντούζες και τοποθετείται στην εσωτερική μεριά του παρμπρίζ. Έτσι, ακόμη κι αν αφήσεις το αυτοκίνητο στον ήλιο, αποτρέπει το εσωτερικό από το να γίνει… φούρνος, ενώ δεν «πυρακτώνει» και το τιμόνι. Εδώ θα βρείτε μια πιο αναλυτική παράθεση των τύπων ηλιοπροστασίας.
 

Οικονομική λύση ο ανεμιστήρας αυτοκινήτου

Ένα αξεσουάρ που μπορεί να σε δροσίσει στον δρόμο είναι ο ανεμιστήρας αυτοκινήτου. Συνήθως κολλάει με βεντούζες στο ταμπλό και τροφοδοτείται με ρεύμα από την υποδοχή του αναπτήρα. Επίσης, αν δεν έχεις ήδη καλύμματα για τα καθίσματα, τότε να ξέρεις ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο καλύμματα με ύφασμα που «αναπνέει» καλύτερα, ώστε να μην ιδρώνεις σε ανυπόφορο σημείο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Autotriti.gr