Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

RB17: Το hypercar της Red Bull ήρθε με επιδόσεις και τιμή στο... Θεό!

 Σχολιάστε 
5.338 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2024)
RB17: Το hypercar της Red Bull ήρθε με επιδόσεις και τιμή στο... Θεό!
7 Φωτογραφίες »

- Πάνω από 1.200 άλογα και 350 χλμ./ώρα τελική.
- Χωρίς όπισθεν, με ενεργή ανάρτηση και 18άρες ζάντες.
- Ζυγίζει κάτω από 900 κιλά.
- Εσωτερικό για δύο άτομα.

Ντεμπούτο στο Goodwood Festival of Speed

Η Red Bull στις αρχές του 2024 μας είχε ειδοποιήσει πως σύντομα θα παρουσίαζε το πρώτο της υπεραυτοκίνητο. Αργότερα, η μάρκα είχε πει πως το νέο της hypercar θα είναι τόσο γρήγορο όσο και τα μονοθέσια της Formula 1. Σήμερα, η Red Bull εκμεταλλεύτηκε την παρουσία της στο Goodwood Festival of Speed και προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Red Bull RB17. Ας το δούμε!

Πάνω από 1.200 άλογα και 350 χλμ./ώρα τελική.

Το Red Bull RB17 πρόκειται για ένα διθέσιο κεντρομήχανο hypercar το οποίο αποδίδει πάνω από 1.200 άλογα. Η ισχύς προέρχεται από έναν ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα 4,5 λίτρων, που όταν είναι σε λειτουργία... σκαρφαλώνει στις 15.000 σ.α.λ. Το αυτοκίνητο ζυγίζει κάτω από 900 κιλά και η Red Bull υπόσχεται ξανά ανάλογα επίπεδα επιδόσεων με τα μονοθέσια της F1, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Λέει ωστόσο ότι η τελική ταχύτητα είναι πάνω από 350 χλμ./ώρα!!!

Χωρίς όπισθεν, με ενεργή ανάρτηση και 18άρες ζάντες

Ένα βασικό στοιχείο που επιτρέπει στο Red Bull RB17 να έχει αυτές τις επιδόσεις είναι το μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα που κρατάει εξαιρετικά χαμηλά το βάρος. Η ισχύς φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός ενεργού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης που κλειδώνει υδραυλικά. Δεν υπάρχει όπισθεν, ρόλο τον οποίο αναλαμβάνει να αντικαταστήσει ο ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος στο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Μιλώντας για τον ηλεκτροκινητήρα, από μόνος του προσφέρει 200 άλογα, ενώ τα υπόλοιπα 1.000 προέρχονται από τον V10.  

Από κει και πέρα, το Red Bull RB17 φέρει ενεργή ανάρτηση τύπου F1 η οποία ρυθμίζει την απόσταση από το έδαφος και συνδυάζεται με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Τα φρένα είναι και αυτά ανθρακονημάτινα, όπως και οι 18άρες ζάντες που είναι τυλιγμένες σε σλικ ελαστικά της Michelin.

Εσωτερικό για δύο άτομα

Η Red Bull δεν μοιράστηκε καμία εικόνα του διθέσιου εσωτερικού, αλλά μας διαβεβαιώνει ότι οι διαστάσεις του πιλοτηρίου είναι «γενναιόδωρες». Οι επιλογές custom καθισμάτων και τα ρυθμιζόμενα πεντάλ θα επιτρέψουν σε οδηγούς διαφόρων μεγεθών να μπουν πίσω από το τιμόνι, ενώ υπάρχει ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος για κράνη και αγωνιστικές στολές.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
Autotriti.gr