Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Renault 5 E-Tech Electric: Αποκαλυπτήρια για το ταμπλό του

Renault 5 E-Tech Electric: Αποκαλυπτήρια για το ταμπλό του

2.473 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2024)

- Διέρρευσε φωτογραφία του ταμπλό που θα έχει οθόνη με ρετρό σχεδίαση
- Το ηλεκτρικό R5 θα έχει γενικά ρετρό στυλ και ο αριθμός 5 θα φιγουράρει
- Η βασική έκδοση θα κοστίζει 25.000 ευρώ
- Πιάνει το R5 249 χλμ./ώρα ή η φωτογραφία από το ταμπλό είναι μούφα;

Διέρρευσε φωτογραφία του ταμπλό που θα έχει οθόνη με ρετρό σχεδίαση

Από τότε που ανακοινώθηκε η αναβίωσή του, στο πλαίσιο του σχεδίου Renaulution, το R5 αναμένεται με ανυπομονησία από τους οπαδούς της μάρκας. Πρόσφατα διέρευσε και μια φωτογραφία στο ψηφιακό φόρουμ "Cochespias", η οποία μας δίνει μια πρώτη γεύση από το ταμπλό του νέου μοντέλου. Από την συγκεκριμένη φωτογραφία, που αποκαλύφθηκε, βλέπουμε πως η οθόνη του οδηγού θα έχει ρετρό σχεδίαση εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 80, με πολύχρωμες διαγραμμίσεις και γραμματοσειρά σε στιλ δεκαετίας του 70. Το κέντρο της οθόνης φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με τη φόρτιση, ενώ στα αριστερά και δεξιά της οθόνης θα εμφανίζονται πληροφορίες για την ταχύτητα.

Το ηλεκτρικό R5 θα έχει γενικά ρετρό στυλ και ο αριθμός 5 θα φιγουράρει

Υπενθυμίζουμε ότι το R5 E-Tech Electric θα έχει γενικά ρετρό στυλ, αλλά σε γενικές γραμμές έχει διατηρηθεί το στυλ του παλιού R5. Για παράδειγμα τα μπροστινά φωτιστικά σώματα απέκτησαν σχήμα κόρης και τα πίσω αεροδυναμική σχεδίαση, ενώ οι θόλοι που θυμίζουν το R5 Turbo. Στον πίσω προφυλακτήρα, ένα "5" φαίνεται να έχει αντικαταστήσει το λογότυπο της Renault, ενώ ο εμβληματικός αριθμός «5» εμφανίζεται και στην ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας, όταν η φόρτιση ολοκληρωθεί. Τέλος, η χρωματική γκάμα του μοντέλου παραγωγής θα διαθέτει τρία χρώματα: μπλε, κίτρινο και πράσινο.

Η βασική έκδοση θα κοστίζει 25.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική τιμή του R5 θα είναι γύρω στα 25.000 ευρώ και θα συνδυάζεται με μπαταρία 40kWh. Αργότερα θα γίνει διαθέσιμη μια μεγαλύτερη μπαταρία με 52 kWh που υπόσχεται αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Πιάνει το R5 249χλμ./ώρα ή η φωτογραφία από το ταμπλό είναι μούφα;

Ωστόσο στη φωτογραφία φαίνεται πως το R5 έχει αναπτύξει ταχύτητα 249 χλμ./ώρα, κάτι το οποίο δεν μοιάζει πολύ πιθανό με βάση τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα. Αυτό δημιουργεί εύλογα την απορία για το εάν βλέπουμε το ταμπλό ενός μοντέλου παραγωγής ή αν η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ψεύτικη. Το πιθανότερο είναι πως θα λάβουμε την απάντηση στην επίσημη παρουσίαση του R5 E-Tech Electric στις 26 Φεβρουαρίου 2024.

TI YOKOHAMA AGORAZO
VW