Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

«Renaulution»: To στρατηγικό πλάνο της Renault για το μέλλον

1.973 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2021)

Έμφαση στην παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, ενίσχυση της θέσης της Alpine και νέα μοντέλα για Dacia και Lada περιλαμβάνει το νέο στρατηγικό πλάνο της Renault για τα επόμενα χρόνια.

Ο Όμιλος Renault παρουσίασε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο, το «Renaulution», που έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτήσει την ανάκαμψη και τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας. Το πλάνο περιλαμβάνει την επέκταση της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, νέα μοντέλα για την Dacia και την μετατροπή της Alpine σε μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Το Renaulution θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση θα διαρκέσει έως το 2023 και θα επικεντρωθεί στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας, ενώ η δεύτερη φάση, η οποία θα διαρκέσει έως το 2025, θα επικεντρωθεί στην ανανέωση σημαντικών μοντέλων του ομίλου, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία. Η τρίτη φάση θα ξεκινήσει από το 2025 και θα επικεντρωθεί στην αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας προς την «τεχνολογία, την ενέργεια και την κινητικότητα».

Ο νέος CEO της φίρμας, Luca de Meo, θέλει να γίνει η Renault ηγέτιδα δύναμη στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από το 2025, η Renault θέλει τα μισά αυτοκίνητα που θα παράγει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα υβριδικά να καταλαμβάνουν το 35% των συνολικών πωλήσεων της. Η φίρμα θα εστιάσει επίσης στα μικρομεσαία, στην ευρωπαϊκή αγορά και την Λατινική Αμερική.

Η Alpine θα γίνει μια εταιρεία που θα ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων. Τα αυτοκίνητα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και θα βασίζονται στις πλατφόρμες CMF-B και CMF-EV της Συμμαχίας.

Η Dacia θα εστιάσει στην αποδοτική παραγωγή αυτοκινήτων και για αυτό τον λόγο θα μειωθούν οι διαθέσιμες πλατφόρμες και οι επιλογές αμαξωμάτων. Η Dacia με την Lada θα δουν την γκάμα τους να επεκτείνεται με 7 νέα μοντέλα από το 2025, με τα δύο από αυτά να αφορούν την κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.
 

Peugeot - Toyota
DS