Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε το προτώτυπο του I.D. Crozz.

«Ρίχνει» χρήμα στα ηλεκτρικά η VW

1.709 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2019)

Είναι γνωστό πως η Volkswagen έχει αποφασίσει να κινηθεί δυναμικά στον τομέα της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τη γερμανική φίρμα να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δαπανώντας περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ο γερμανικός κολοσσός σχεδιάζει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2025, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις 40.000 μονάδες του 2018. Βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξει το ποσό των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει αποφασίσει να δαπανήσει για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και την αγορά μπαταριών, ευελπιστώντας να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων που απασχολεί και θα απασχολήσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον.
 
H VW έχοντας προγραμματίσει να κατασκευάσει την τελική γενιά βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων μέχρι το 2026, στοιχηματίζει πολλά στα ηλεκτρικά, παρόλο το γεγονός πως αρκετές από τις χώρες δεν έχουν ακόμα τις δομές που πρέπει για να τα υποδεχτούν. Ωστόσο οι προσπάθειες που γίνονται και θα γίνουν, κάνουν τους ανθρώπους της μάρκας αισιόδοξους για την τύχη των οχημάτων με μηδενικούς ρύπους.
 
Για αυτό ακριβώς το λόγο σκοπεύει να κατασκευάσει μοντέλα που θα είναι προσιτά οικονομικά στο ευρύ κοινό, μέσα στα οποία θα βρίσκεται και ένα SUV, όπως σας έχουμε ενημερώσει. Τέλος να σημειώσουμε πως πριν από λίγο διάστημα η VW γνωστοποίησε πως το εργοστάσιο του Zwickau θα αποτελέσει το στρατηγείο της «ηλεκτρικής επίθεσης».
 
Η εγκατάσταση στο Zwickau πρόκειται να ξεκινήσει να κατασκευάζει έξι διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα από τρεις μάρκες του ομίλου VW, συμπεριλαμβανομένων των I.D. ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως έχει ονοματίσει τα «πράσινα» μοντέλα της. Συγκεκριμένα πρόκειται το I.D. Neo (hatchback) θα μπει στη γραμμή παραγωγής το 2019 και αναμένεται να κοστίζει περίπου 23.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν τα I.D. Crozz (crossover), ένα ακόμα I.D. μοντέλο, όπως και δύο μοντέλα της Audi και ένα της SEAT, ενώ κάποια στιγμή μέχρι το 2023 θα ακολουθήσει το I.D. Lounge (SUV).

Mercedes
Autotriti.gr