Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Σφάλμα λογισμικού μπορεί να ανοίξει τις πόρτες των Tesla σε τροχαίο!

Σφάλμα λογισμικού μπορεί να ανοίξει τις πόρτες των Tesla σε τροχαίο!

2.188 Επισκέψεις στο άρθρο (27/12/2023)

- Με ελλιπές λογισμικό εντοπίστηκαν τα Tesla Model S και X 2021-2023.
- Σε πλευρικό crash test, πόρτα από την πλευρά που δε χτυπήθηκε βρέθηκε ξεκλείδωτη.
- Δεν είχε περάσει η λειτουργία κλειδώματος στο λογισμικό των Model S και X, όπως προβλέπεται.
- Ανάκληση σε 120.423 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.

Με ελλιπές λογισμικό εντοπίστηκαν τα Tesla Model S και X 2021-2023

Τελειωμό φαίνεται πως δεν έχουν τα προβλήματα στην Tesla, η οποία αναγκάζεται να προβεί σε μία ακόμα ανάκληση αυτοκινήτων της. Ένα σφάλμα που εντοπίστηκε στο λογισμικό τους μπορεί να προκαλέσει το ξεκλείδωμα και το άνοιγμα των θυρών κατά τη διάρκεια σύγκρουσης. Το πρόβλημα που εντοπίστηκε στο software αφορά τα Model S και X 2021-2023.

Ανάκληση σε 120.423 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Την είδηση αυτή αναφέρουν Μέσα των ΗΠΑ, η οποία έρχεται ως ένα ακόμα πλήγμα για την αμερικανική φίρμα, μετά την έρευνα  του TUV στη Γερμανία (κάτι αντίστοιχο με τα δικά μας ΚΤΕΟ) και τα χιλιάδες περιστατικά διαφόρων προβλημάτων που αναφέρθηκαν από κατόχους Tesla. Όπως έγινε γνωστό η Tesla αναγκάζεται να ανακαλέσει 120.423 Model S και X λόγω ενός ελαττώματος στο software, που ενδεχομένως να οδηγήσει στο άνοιγμα των θυρών κατά τη διάρκεια σύγκρουσης.

Σε πλευρικό crash test, πόρτα από την πλευρά που δε χτυπήθηκε βρέθηκε ξεκλείδωτη!

Σύμφωνα λοιπόν με τα Μέσα των ΗΠΑ, το πόρισμα αυτό προέκυψε νωρίτερα αυτό το μήνα κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου crash test. Στον απόηχο της σύγκρουσης, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, παρατηρήθηκε ότι μια πόρτα στο πλάι του αυτοκινήτου, από την πλευρά που δεν χτυπήθηκε, ήταν ξεκλείδωτη. Είναι περιττό να ειπωθεί πως εάν μια πόρτα από την καμπίνα ανοίξει κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος, αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβατών που βρίσκονται κοντά της. Παράλληλα, το στοιχείο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί των ΗΠΑ, που απαιτούν οι πόρτες να παραμένουν ασφαλισμένες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Δεν υπήρχε η λειτουργία κλειδώματος στο λογισμικό των Model S και X

Στην έρευνα που έκανε η Tesla για να δει τι δεν είχε πάει καλά ανακάλυψε το πρόβλημα στο λογισμικό, καθώς τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν είχαν πάρει τη λειτουργία κλειδώματος. Σε συνέχεια της έρευνας, διαπίστωσε ότι το χαρακτηριστικό ασφαλείας είχε κατά λάθος αποκλειστεί από τα Model S και X με έκδοση λογισμικού 2021.36 και έπειτα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
KIA
NISSAN