ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σφοδρή έκρηξη σε κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο (+vid)

2.282 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2020)

Κινέζικο ηλεκτρικό πρώτα έβγαλε καπνούς και μετά «έσκασε» σαν βόμβα σε σταθμό φόρτισης. Δείτε το video.


Ένα τρομακτικό video στο οποίο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκρήγνυται κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το πότε ακριβώς συνέβη. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως η έκρηξη έγινε τον περασμένο μήνα στην πόλη Sanming της Νότιας Κίνας ενώ το αυτοκίνητο φορτιζόταν.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο είναι το μοντέλο, οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο πως πρόκειται για το κινέζικης κατασκευής BAIC EX360 αλλά είναι ακόμα άγνωστο αν πρόκειται για κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό ή κάποιο plug-in υβριδικό μοντέλο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο πως άρχισε να βγαίνει καπνός από το όχημα με το που ο οδηγός το συνέδεσε με τον σταθμό φόρτισης. Ο ιδιοκτήτης κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική και αυτοί με την σειρά τους έριξαν αμέσως νερό. Το video τραβήχτηκε από έναν άνθρωπο που παρακολουθούσε το συμβάν από ασφαλές σημείο. Η έκρηξη ήταν σφοδρή, όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε πως τα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν στην Ευρώπη έχουν διαφορετικά στάνταρ ασφαλείας από κινέζικα μοντέλα που κυκλοφορούν στην ασιατική χώρα. Τις επόμενες μέρες είναι πολύ πιθανό να έρθουν νέες πληροφορίες για τις αιτίες της έκρηξης.
 

Toyota
moto