Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
«Σπιτικό» ηλεκτροκινητήρα ετοιμάζει η Mercedes

«Σπιτικό» ηλεκτροκινητήρα ετοιμάζει η Mercedes

1.968 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2021)

Τον πρώτο της in-house ηλεκτρικό μοτέρ ετοιμάζει η «μαμά» εταιρεία της Mercedes, Daimler, το οποίο και θα εξοπλίσει πολλά από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής premium μάρκας.

Η Daimler βάζει μπροστά της μηχανές παραγωγής για να κατασκευάσει τον πρώτο της ηλεκτροκινητήρα. Όπως έγινε γνωστό το νέο μοτέρ θα κατασκευαστεί στο παλαιότερο εργοστάσιό της στο Βερολίνο και φυσικά αναμένεται να εξοπλίσει πολλά από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Έως και 7% περισσότερη αυτονομία 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας θα μπορεί να αυξήσει την αυτονομία ενός ηλεκτρικού μοντέλου έως και 7 τοις εκατό, χάρη στην ελαφριά κατασκευή του. Είναι γνωστός ως κινητήρας αξονικής ροής και έχει σχεδιαστεί από τη βρετανική start-up εταιρεία YASA που απέκτησε η Daimler νωρίτερα φέτος.
 

Αντί του 6κύλινδρου κινητήρα ντίζελ θα παράγεται το ηλεκτρικό μοτέρ

Μάλιστα η επένδυση στο εργοστάσιο Berlin-Marienfelde, που προηγουμένως είχε καθοριστεί σε διψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ, θα αυξηθεί σε τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα έξι χρόνια, όπως δήλωσε η Daimler. Αυτή η κίνηση παρέχει και κάποια ανακούφιση στους εργαζομένους του εργοστασίου που το τελευταίο διάστημα ανησυχούν λόγω σεναρίων για περικοπές θέσεων εργασίας, μετά την ανακοίνωση της Daimler το 2020 ότι θα τερματίσει την παραγωγή του 6κύλινδρου κινητήρα ντίζελ που κατασκευαζόταν εκεί, μέσα σε ένα χρόνο.
 

Δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία 

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως έως αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία που θα γίνει η έναρξη παραγωγής του ηλεκτροκινητήρα.  

Βάζει μπροστά το εργοστάσιο της Daimler στο Βερολίνο!
-Αντί του 6κύλινδρου κινητήρα ντίζελ θα παράγει νέο ηλεκτρικό μοτέρ.
-Έως και 7% περισσότερη αυτονομία οι ηλεκτρικές Mercedes.
Θα γίνουν πιο θελκτικές οι ηλεκτρικές Mercedes ή όχι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Autotriti.gr