ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στα ίδια λεφτά, υβριδικό Ford Kuga ή mild hybrid Volkswagen Tiguan;

(18/10/2024)
Στα ίδια λεφτά, υβριδικό Ford Kuga ή mild hybrid Volkswagen Tiguan;
2 Φωτογραφίες »

- Γλιτώνεις 900 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα με το υβριδικό Kuga, γιατί στην πόλη «καίει» κάτω από 5 λίτρα
- Το Tiguan έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ της κατηγορίας (+1 μεγάλη βαλίτσα & +1 τσάντα πλάτης) & προσφέρει καλύτερους χώρους για τους επιβάτες
- Το Kuga έχει 30 παραπάνω άλογα & θέλει 42 μέτρα λιγότερα για να προσπεράσει στο 80-120 χλμ./ώρα
- Έχουν κορυφαία ποιότητα κύλισης και τα δύο όταν τα οδηγάς

Το Kuga έχει 30 παραπάνω άλογα

Συγκρίνουμε δύο οικογενειακά SUV, στα ίδια λεφτά (στα 38 χιλιάδες ευρώ). Από την μία πλευρά έχουμε το ανανεωμένο Ford Kuga με τη full υβριδική τεχνολογία και τα 180 άλογα (FHEV), και από την άλλη τη νέα γενιά του Volkswagen Tiguan με το ήπια υβριδικό σύνολο των 150 ίππων.
 
Όπως βλέπουμε, τα δύο μοντέλα έχουν διαφορά 30 ίππων, η οποία μεταφράζεται σε καλύτερες επιδόσεις για το Kuga, τόσο σε στάση (0-100 χλμ./ώρα) όσο και σε ρεπρίζ (επιταχύνσεις). Ενδεικτικά θα πούμε ότι το Ford κάνει το 80-120 χλμ./ώρα σε 5,3 δλ., όταν το Tiguan θέλει 6,8 δλ., δηλαδή προσπερνά σε 42 μέτρα περισσότερα.

Γλιτώνεις 900 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα με το υβριδικό Kuga, γιατί στην πόλη «καίει» κάτω από 5 λίτρα

Παρότι, όμως, έχει περισσότερα άλογα το Kuga, καταφέρνει να είναι πιο οικονομικό. Το μυστικό κρύβεται στην αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία του και ειδικά στον ηλεκτροκινητήρα (125 PS) ο οποίος κινεί το SUV της Ford στις χαμηλές ταχύτητες.
Μέσα στην πόλη το Kuga «καίει» λιγότερα από 5 λίτρα/100 χλμ., για αυτό και είναι εξαιρετικά οικονομικό σε βάθος 1 χρόνου (θα πληρώσεις περίπου 1.700 ευρώ σε καύσιμα). Στον αντίποδα, το Tiguan γυροφέρνει στα 7 λίτρα στις αστικές του μετακινήσεις (σ.σ. νούμερο επίσης πολύ καλό), που σημαίνει θα σου κοστίζει κοντά στα 2.600 ευρώ το χρόνο σε καύσιμα, ήτοι 900 ευρώ παραπάνω από ό,τι το υβριδικό Ford Kuga.


Στα ίδια λεφτά, υβριδικό Ford Kuga ή mild hybrid Volkswagen Tiguan; (σ.σ. η φωτογραφία του Tiguan αφορά ανώτερη έκδοση εξοπλισμού).
2 Φωτογραφίες »

Στα ίδια λεφτά, υβριδικό Ford Kuga ή mild hybrid Volkswagen Tiguan; (σ.σ. η φωτογραφία του Tiguan αφορά ανώτερη έκδοση εξοπλισμού).

Το Tiguan έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ της κατηγορίας (+1 μεγάλη βαλίτσα & +1 τσάντα πλάτης) & προσφέρει καλύτερους χώρους για τους επιβάτες

Ένας τομέας όμως στον οποίο υπερτερεί ξεκάθαρα το VW Tiguan είναι χώροι , με το Kuga βέβαια να λογίζεται από τα ευρύχωρα μοντέλα της κλάσης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το VW Tiguan αποτελεί σημείο αναφοράς για την κατηγορία στο κομμάτι αυτό, έχοντας το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία (652 λτ.), που στην παρούσα σύγκριση συνεπάγεται 1 παραπάνω μεγάλη βαλίτσα και +1 τσάντα πλάτης. Επίσης, το Tiguan είναι πιο άνετο για τα πόδια αλλά και το κεφάλι των πίσω επιβατών του.

Διαβάστε περισσότερα στις γραμμές που ακολουθούν για τη συγκριτική δοκιμή του full hybrid Ford Kuga και του ήπια υβριδικού VW Tiguan

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Ford Kuga Vs Volkswagen Tiguan: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 3Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Ford Kuga και Volkswagen Tiguan
Σελίδα 4Ford Kuga Vs Volkswagen Tiguan: Ποιο αυτοκίνητο είναι καλύτερο και πού; Δες την αναλυτική βαθμολογία - σκορ
Σελίδα 5Συγκριτικό Ford Kuga Vs Volkswagen Tiguan: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
FORD
NEXEN NFERA PRIMUS