ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ford Kuga Vs Volkswagen Tiguan: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

(18/10/2024)
Ένα από τα οδηγικά πλεονεκτήματα του Ford Kuga έχει να κάνει με την μεγάλη ελκτική του ικανότητα, καθώς το 2κίνητο υβριδικό SUV μπορεί να σύρει φορτίο με βάρος έως και 1.600 κιλά, αξιοποιώντας τα πολλ
2 Φωτογραφίες »

Ένα από τα οδηγικά πλεονεκτήματα του Ford Kuga έχει να κάνει με την μεγάλη ελκτική του ικανότητα, καθώς το 2κίνητο υβριδικό SUV μπορεί να σύρει φορτίο με βάρος έως και 1.600 κιλά, αξιοποιώντας τα πολλά άλογα, το εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων (CVT) και τις έξυπνες λειτουργίες ρυμούλκησης, διαθέσιμες από το βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό (αναλόγως της έκδοσης).

Ford Kuga Vs Volkswagen Tiguan: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Super ποιότητα κύλισης & αθόρυβα στα 120 χλμ./ώρα, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων έχει το Tiguan

Στο δρόμο, Ford Kuga και Volkswagen Tiguan κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Αυτό των άνετων μετακινήσεων, σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας κύλισης. Στα επιμέρους οδηγικά χαρακτηριστικά τους, τώρα, στο Kuga ο οδηγός θα αξιοποιήσει την πολύ καλή περιμετρική ορατότητα, με την πανοραμική κάμερα να εξαλείφει τις όποιες δυσκολίες από τον μεγάλο κύκλο στροφής (11,4 μ.). Η πίσω ανάρτηση με ημιάκαμπτο άξονα δουλεύει σωστά και διαχειρίζεται με τον κατάλληλο τρόπο τις ανωμαλίες του εδάφους, ενώ στις υψηλές ταχύτητες οδηγός και επιβάτες θα απολαύσουν εντυπωσιακή ησυχία, απόρροια της καλής ηχομόνωσης και της εύρυθμης λειτουργίας του υβριδικού συνόλου (67,4 dB στα 120 χλμ./ώρα). Τέλος, το φρενάρισμα ακινητοποίησης του υβριδικού Ford Kuga είναι στα 41,2 μέτρα.
 
Ακολουθώντας τις premium περγαμηνές της καμπίνας του και στο δρόμο, το Volkswagen Tiguan μάς έδωσε εντυπωσιακά καλή οδηγική συμπεριφορά. Η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (κάθε τροχός ελέγχεται ξεχωριστά) απορροφά εξαιρετικά τους κραδασμούς και τις περισσότερες κακοτεχνίες του δρόμου, ακόμα και με τις 20άρες ζάντες που είχε το μοντέλο της δοκιμής. Ο κύκλος στροφής αποτελεί κι εδώ ένα μειονέκτημα (11,7 μέτρα), όμως το συνολικό οδηγικό πακέτο του Tiguan θα αποζημιώσει τον χρήστη του. Αξίζει να πούμε ότι στο μοντέλο της δοκιμής στην έκδοση R-Line υπάρχουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις DCC Pro (κάθε αμορτισέρ εφοδιάζεται με δύο βαλβίδες, ώστε τα στάδια επαναφοράς και συμπίεσης να ελέγχονται ξεχωριστά). Το στοιχείο αυτό είναι στον έξτρα εξοπλισμό του μοντέλου, αποκλειστικά στις εκδόσεις R-Line (με τιμή 950 ευρώ).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Ford Kuga Vs Volkswagen Tiguan
Σελίδα 3Ford Kuga Vs Volkswagen Tiguan: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Ford Kuga και Volkswagen Tiguan
Σελίδα 5Συγκριτικό Ford Kuga Vs Volkswagen Tiguan: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
Mercedes
NISSAN