ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα ηλεκτρικά της Nissan θα γίνουν πηγή ενέργειας από το 2026!

(18/10/2024)
Τα ηλεκτρικά της Nissan θα γίνουν πηγή ενέργειας από το 2026!
3 Φωτογραφίες »

- Τα ηλεκτρικά ΙΧ θα διαθέτουν την τεχνολογία Vehicle to Grid (V2G).
- Θα αποφέρει έως και 50% μείωση στο ετήσιο κόστος φόρτισης, υποστηρίζει η Nissan.
- Ετοιμάζει αμφίδρομο φορτιστή στην τιμή του απλού για να γίνει προσιτή η τεχνολογία.
- Το νέο LEAF θα είναι πιθανότατα το πρώτο ηλεκτρικό με την τεχνολογία V2G.

Τα ηλεκτρικά ΙΧ θα μπορούν να γίνουν πηγή ενέργειας

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει την τεχνολογία ενσωματωμένης αμφίδρομης φόρτισης (Vehicle to Grid) σε επιλεγμένα ηλεκτρικά οχήματα από το 2026. Η πρωτοβουλία αυτή θα ξεκινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο μελλοντικά θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Έως και 50% μείωση στο ετήσιο κόστος φόρτισης, υποστηρίζει η Nissan

Η τεχνολογία Vehicle to Grid (V2G), επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να χρησιμοποιούν την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία του αυτοκινήτου για να τροφοδοτούν το σπίτι τους ή να την πωλούν πίσω στο δίκτυο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η μάρκα, χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη αμφίδρομη τεχνολογία V2G επιτυγχάνεται έως και 50% μείωση στο ετήσιο κόστος φόρτισης ενός ηλεκτρικού οχήματος. Επιπλέον, η ίδια τεχνολογία μπορεί επίσης να μειώσει τις καθαρές εκπομπές CO2 από τη φόρτιση κατά 30% ετησίως, ανά ηλεκτρικό όχημα, για το μέσο νοικοκυριό.

Ετοιμάζει αμφίδρομο φορτιστή στην τιμή του απλού

Ένα από τα αμφίδρομα συστήματα φόρτισης που σχεδιάζει να προσφέρει η Nissan, χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο φορτιστή για να μειώσει το κόστος, με σκοπό να καταστήσει την τεχνολογία πιο προσιτή σε περισσότερους ανθρώπους. Η Nissan υποστηρίζει πως στοχεύει να προσφέρει τον αμφίδρομο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (ΑC) σε τιμή συγκρίσιμη με έναν μονοκατευθυντικό φορτιστή. Εκτός από τη μείωση του κόστους, το σύστημα V2G της Nissan θα παρέχει στους πελάτες πλήρη έλεγχο και ευελιξία στη διαχείριση της ενέργειας μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Το νέο LEAF θα είναι πιθανότατα το πρώτο ηλεκτρικό με την τεχνολογία V2G

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως το χρονοδιάγραμμα της ιαπωνικής φίρμας υποδηλώνει ότι το πρώτο αυτοκίνητο που θα διαθέτει τεχνολογία Vehicle to Grid (V2G) θα είναι το νέο, Nissan LEAF, το οποίο θα κατασκευαστεί στο Sunderland μαζί με τα Juke και Qashqai επόμενης γενιάς που θα κυκλοφορήσουν αργότερα αυτή τη δεκαετία.

Toyota
TURANZA 6 POY KSEXORIZEI