ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Mercedes AMG GT 63 S.

Στα σκαριά Mercedes-AMG GT 73 με 800 PS!

1.951 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2019)

Μια πανίσχυρη υβριδική έκδοση για το πολυτελές grand tourer ετοιμάζει η Mercedes. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Όταν το 4θυρο GT Coupe έκανε την πρώτη εμφάνισή του ως concept το 2017, το κινητήριο σύνολό του αποτελούνταν από έναν V8 twin-turbo κινητήρα σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, με την συνολική ιπποδύναμή του ξεπερνά τα 800 άλογα.
 
Από εκείνη την στιγμή, η AMG είχε επιβεβαιώσει πως στόχος της είναι να προσφέρει το μοντέλο και με αυτό το υβριδικό μηχανικό σύνολο και πλέον φαίνεται πως η Mercedes έδωσε το πράσινο φως για να γίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει μια GT 73 έκδοση του εν λόγω μοντέλου, κάτι που θα την κάνει αυτόματα ό,τι πιο ισχυρό υπάρχει στην γκάμα της Mercedes, εξαιρουμένoυ του One υπερ-αυτοκινήτου. Οι αναφορές κάνουν λόγο πως η ισχύς θα είναι κοντά στα 800 άλογα και ότι το λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει στις αρχές του 2020.

Το νούμερο 73 λέγεται πως έχει επιλεχθεί από την μάρκα, αφού η έκδοση θα τοποθετηθεί πάνω από την GT 63. Ακόμα, είναι ένα νούμερο που επιλέγεται συχνά από την Mercedes για να συνοδεύσει τις ονομασίες αρκετών special μοντέλων της, όπως η σπάνια SL 73.

Σε σχέση με την GT 63, η υβριδική έκδοση επιδόσεων δεν αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος. Αντίθετα, αναμένεται να έχει καλύτερη επιτάχυνση από τα 3,4 δευτερόλεπτα που χρειάζεται η GT 63  των 2.025 κιλών ενώ θα μπορεί να κινηθεί και ηλεκτρικά για 50 χιλιόμετρα.
 

Hyundai
Autotriti.gr