Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H 718 Cayman GT4.

Στα σκαριά οι ηλεκτρικές Porsche 718

1.656 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2019)

H νέα Τaycan ήταν μόνο η αρχή αφού η Porsche φαίνεται να έχει πάρει ήδη την απόφαση να εξηλεκτρίσει πλήρως τις 718 Boxster & Cayman.


Με την παρουσίαση της νέας Τaycan η Porsche μπήκε στον «χορό» της ηλεκτροκίνησης, όμως σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η γερμανική μάρκα δεν θα σταματήσει εκεί μιας και όπως δήλωσε ο CEO Oliver Blume, «τα ηλεκτρικά θα κυριαρχήσουν» στο μέλλον.

Μιλώντας στο περιοδικό Christophorus, που εκδίδει η ίδια η Porsche για τους πελάτες της, ο Blume τόνισε πως οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων πηγαίνουν πολύ καλά, αφού περίπου το 60% όλων των Panamera που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν plug-in υβριδικές, ενώ σημείωσε πως πιστεύει πως το 2020 το 50% όλων των πωλήσεων της μάρκας θα αφορούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Αν και άλλες εταιρείες έχουν τους ενδοιασμούς τους σχετικά με την κατασκευή σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το υψηλόβαθμο στέλεχος Lutz Meschke δήλωσε πως: «Πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε την παρουσία των ηλεκτρικών στην κατηγορία των σπορ οχημάτων. Μια ηλεκτρική 718 είναι ένα καλό βήμα για το μέλλον».

Από αυτές τις δηλώσεις γίνεται αντιληπτό πως είναι πολύ πιθανό η νέα γενιά της 718 να είναι αμιγώς ηλεκτρική, αν και εφόσον ξεπεραστούν κάποια προβλήματα, όπως ότι θα πρέπει να αλλάξει πλατφόρμα και να βασιστεί πάνω σε αυτή που χρησιμοποιεί η Τaycan. Χρόνος πάντως υπάρχει καθώς ο διάδοχος του τωρινού μοντέλου δεν θα λανσαριστεί πριν το 2022.
 

Toyota
OPEL