Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Stellantis: Δίνει Bonus 1,9 δις στους εργαζόμενους της για το 2023

Stellantis: Δίνει Bonus 1,9 δις στους εργαζόμενους της για το 2023

1.990 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2024)

- Θα επωφεληθεί το 95% του ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου
- Έρχονται όμως και απολύσεις καθώς ο όμιλος οδεύει προς την ηλεκτρική εποχή
- Ο όμιλος θέλει να έχει 48 ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα του μέχρι το τέλος του 2024

Θα επωφεληθεί το 95% του ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου

H συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles και της PSA Peugeot Citroen έλαβε χώρα το 2021, δημιουργώντας τον όμιλο Stellantis. Πριν καν μπουν όλες οι απαραίτητες υπογραφές, ο νεοσύστατος όμιλος μοιράστηκε τα «καλά νέα» με τους υπαλλήλους του μέσω ενός προγράμματος ανταμοιβής ανάλογα με την αποδοτικότητα τους. Από τότε και μέχρι το 2023, η Stellantis έχει δώσει bonus συνολικής αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ σε όλες τις βαθμίδες του εργατικού δυναμικού της. Φέτος, με μια καλή χρονιά στον τομέα των πωλήσεων, η Stellantis θα μοιράσει κι άλλα bonus, συνολικής αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, στους υπαλλήλους της. Η εταιρία δεν έχει αναφέρει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός υπαλλήλων που θα λάβει ένα κομμάτι από τα κέρδη του ομίλου, αλλά λέγεται ότι το 95% του εργατικού δυναμικού θα δει κάτι «έξτρα» στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Έρχονται όμως και απολύσεις καθώς ο όμιλος οδεύει προς την ηλεκτρική εποχή

Αυτά είναι τα καλά νέα. Υπάρχει όμως και μια δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια πολλών εργαζομένων του ομίλου (και όχι μόνο) καθώς αυτός εισέρχεται στην αποκλειστικά ηλεκτρική εποχή. Τον Νοέμβριο του 2023 ο όμιλος είχε ανακοινώσει πακέτα εθελοντικής παραίτησης για 6.400 μισθωτούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ. Νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2023, 33.500 τέτοια πακέτα είχαν δοθεί, στις ΗΠΑ πάλι, που αφορούσαν 31.000 ωρομίσθιους υπαλλήλους και 2.000 μισθωτούς. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Ευρώπη, με μειώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό. Αν πάρουμε την Ιταλία ως παράδειγμα, 7.000 υπάλληλοι έχουν χάσει την δουλειά τους τα τρία χρόνια που ο όμιλος είναι εν ζωή και αυτό παρά την υπόσχεση της Stellantis να διατηρήσει και τις 14 μάρκες που κατέχει.

Ο όμιλος θέλει να έχει 48 ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα του μέχρι το τέλος του 2024

Το τελευταίο χρονικά μοντέλο που παρουσίασε ο όμιλος είναι η νέα Lancia Ypsilon. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lancia και ένα από τα 18 ηλεκτρικά που αναμένενται να κυκλοφορήσει ο όμιλος Stellantis το 2024. H εταιρία έχει βάλει στόχο να μεγαλώσει την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της και να έχει 48 διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα στο όνομα της μέχρι το τέλος του 2024.

Toyota
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO