Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Jeep Renegade diesel και Skoda Kamiq με φυσικό αέριο: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

6.521 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2024)
Jeep Renegade diesel και Skoda Kamiq με φυσικό αέριο: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Τόσο το πετρελαιοκίνητο Jeep Renegade, όσο και το Skoda Kamiq με κινητήρα φυσικού αερίου είναι απροβλημάτιστα. Για το Jeep Renegade υπάρχουν λίγες αναφορές σχετικά με δυσλειτουργία του συστήματος start-stop, καθώς και για χαμηλή τάση στο ηλεκτρικό σύστημα, το αίτιο των οποίων είναι η μπαταρία που έχει αποφορτιστεί. Επιπλέον, το infotainment μπορεί να εμφανίσει καθυστερήσεις και «κολλήματα».

Όσον αφορά στο Skoda Kamiq, οι αναφορές βλαβών έχουν να κάνουν με τον TSI βενζινοκινητήρα που έχει κωδικό EA211, η καδένα χρονισμού του οποίου μπορεί να έχει χαλαρώσει. Πέραν τούτου, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνονται απότομα οι αλλαγές στο DSG κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Περνώντας στις φθορές των μηχανικών μερών, στο Jeep Renegade ενδέχεται να χρειαστούν αλλαγή τα μπαράκια των αντιστρεπτικών και οι βάσεις κινητήρα, ενώ στο Skoda Kamiq οι δίσκοι των φρένων. Οι συγκεκριμένες φθορές ωστόσο εξαρτώνται από τον τρόπο που οδηγούσαν οι προηγούμενοι κάτοχοι, καθώς και από τη συντήρηση που έκαναν στα οχήματά τους.
Στο εσωτερικό των αυτοκινήτων οι φθορές είναι περιορισμένες. Στην περίπτωση του Renegade μπορεί να μην εφαρμόζουν στην εντέλεια οι εσωτερικές επενδύσεις στις κολώνες, ή να είναι χαλαρές οι εσωτερικές τσιμούχες στις πόρτες. Αυτά διορθώνονται εύκολα από κάποιον τεχνικό, επομένως υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν ήδη επισκευαστεί από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες.
Από την άλλη πλευρά, στο μεταχειρισμένο Skoda Kamiq που είχαμε στη διάθεσή μας εντοπίσαμε μικρές γρατζουνιές στα πλαστικά της καμπίνας.



Όσον αφορά στον τομέα της ευρυχωρίας, το Skoda Kamiq έχει παραπάνω χώρο για τα κεφάλια και τα πόδια των πίσω επιβατών, με τις μετρήσεις μας να δείχνουν 7,8 και 18,8 εκατοστά αντίστοιχα (3,5 και 11 τα αντίστοιχα νούμερα του Jeep Renegade). Από την άλλη πλευρά, το Jeep έχει φαρδύτερο πίσω κάθισμα (1,385 μέτρα, όταν το Kamiq έχει 1,365 μέτρα). Επιπλέον, ενώ τα βενζινοκίνητα Kamiq έχουν μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ (400 λίτρα, με το Renegade να έχει 351), στην έκδοση με φυσικό αέριο η χωρητικότητα μειώνεται στα 278 λίτρα λόγω της δεξαμενής του CNG.

Ας δούμε πώς τα πηγαίνουν τα συγκεκριμένα μοντέλα στην κατανάλωση. Το Jeep Renegade με τον πετρελαιοκινητήρα 120 ίππων καίει 7,3 λτ/100 χλμ σε μικτό κύκλο, ενώ το Skoda Kamiq με το μοτέρ φυσικού αερίου που αποδίδει 90 άλογα καίει 5,2 κιλά CNG/100 χλμ. Αν λάβουμε υπόψη μας τις τρέχουσες μέσες τιμές για diesel και φυσικό αέριο, που είναι  1,60 ευρώ/λτ και 1,17 ευρώ/κιλό αντίστοιχα, στα 100 χιλιόμετρα το Renegade θα κάψει 11,7 ευρώ και το Kamiq 6 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα μισά.

Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Jeep Renegade diesel VS Skoda Kamiq CNG
Σελίδα 2Jeep Renegade: Ο μέσος όρος τιμής μεταχειρισμένων είναι τα 20.000 ευρώ
Σελίδα 3Skoda Kamiq: Μεταχειρισμένα κοστίζουν κατά μέσο όρο επίσης 20.000 ευρώ
Σελίδα 4Jeep Renegade diesel και Skoda Kamiq με φυσικό αέριο: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
Toyota
OPEL