Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Jeep Renegade diesel VS Skoda Kamiq CNG

6.517 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2024)
Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Jeep Renegade diesel VS Skoda Kamiq CNG
7 Φωτογραφίες »

Έχουν μέσο όρο τιμών ως μεταχειρισμένα τα 20.000 ευρώ.
Renegade: Δυσλειτουργίες στο infotainment και στο start-stop.
Kamiq: Χαλαρώνει η καδένα στα TSI.
Φθορές: Βάσεις μηχανής στο Renegade, φρένα στο Kamiq.

Έχουν μέσο όρο τιμών ως μεταχειρισμένα τα 20.000 ευρώ

Τα αυτοκίνητα που έχουν μοτέρ πετρελαίου ή φυσικού αερίου προσφέρουν αυξημένη οικονομία στις μετακινήσεις, με τους diesel κινητήρες να έχουν ως χαρακτηριστικό τη χαμηλή κατανάλωση, ειδικά στο ταξίδι, και τα μοτέρ CNG να έχουν χαμηλότερη τιμή μονάδας ως καύσιμο.

Το Jeep Renegade είναι ένα μικρό SUV που είναι διαθέσιμο ως μεταχειρισμένο με τιμές που ξεκινούν από τα 13.000 ευρώ και ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ, ενώ στη γκάμα κινητήρων του υπάρχουν diesel εκδόσεις. Με το παρόμοιο budget μπορεί κανείς να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Skoda Kamiq, που πωλείται σε τιμές από 17.000 έως 26.000 ευρώ, το οποίο διατίθεται με κινητήρα φυσικού αερίου.

Ποιο αποτελεί καλύτερη επιλογή; Ποιο είναι το κόστος καυσίμου σε ευρώ; Για να βρούμε την απάντηση, συγκρίνουμε τα δύο μοντέλα, αναλύουμε τις συνηθισμένες φθορές που εμφανίζει το καθένα ως μεταχειρισμένο και καταγράφουμε τις ζημιές που εμφανίζουν τα μηχανικά τους σύνολα.

Renegade: Δυσλειτουργίες στο infotainment και στο start-stop

Οι κινητήρες του Jeep Renegade είναι αξιόπιστοι και δεν μαστίζονται από εκτεταμένες ζημιές και βλάβες. Μπορεί να εμφανιστούν δυσλειτουργίες το σύστημα start-stop του μοτέρ ή να παρουσιαστεί χαμηλή τάση στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου, κάτι για το οποίο είναι υπαίτια η αποφορτισμένη μπαταρία του οχήματος. Επιπλέον, καθυστερεί το σύστημα πολυμέσων.

Kamiq: Χαλαρώνει η καδένα στα TSI

Αντίστοιχα αξιόπιστα είναι τα μηχανικά σύνολα του Skoda Kamiq, ειδικά όσον αφορά στο μοτέρ φυσικού αερίου. Οι αναφορές βλαβών εστιάζουν στον TSI βενζινοκινητήρα με εργοστασιακό κωδικό EA211 και πιο συγκεκριμένα στην καδένα χρονισμού, που ενδέχεται να τεντώσει και να χρειαστεί αντικατάσταση.

Φθορές: Βάσεις μηχανής στο Renegade, φρένα στο Kamiq

Αναλόγως της χρήσης που έχουν κάνει οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, στο Jeep Renegade μπορεί να είναι αρκετά φθαρμένα τα μπαράκια των αντιστρεπτικών και οι βάσεις του κινητήρα, ενώ στην περίπτωση του Skoda Kamiq μπορεί να χρειάζονται αλλαγή οι δίσκοι των φρένων.
 
Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Jeep Renegade και του Skoda Kamiq ως μεταχειρισμένα, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα μπορέσετε να διαβάσετε και άλλες δοκιμές και συγκριτικά μεταχειρισμένων.

Σελίδα 2Jeep Renegade: Ο μέσος όρος τιμής μεταχειρισμένων είναι τα 20.000 ευρώ
Σελίδα 3Skoda Kamiq: Μεταχειρισμένα κοστίζουν κατά μέσο όρο επίσης 20.000 ευρώ
Σελίδα 4Jeep Renegade diesel και Skoda Kamiq με φυσικό αέριο: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
Hyundai
RANGER